Fostul Cinematograf Balada, ruina din Cartierul câmpulungean Vişoi III, se  află în proprietatea privată a statului român şi administrarea RADEF RomâniaFilm, societate ce funcţionează sub autoritatea Ministerului Culturii.

Cinematograful Balada a fost dat în folosinţă în anul 1974, având o sală cu o capacitate de 150 de locuri. După 1990, sala de cinema a fost închisă, şi doar spaţiul de la intrare a fost închiriat pentru un magazin cu articole second hand. Asta, în timp ce copiii din cartier jucau tenis pe acoperişul fostului cinematograf, acoperiş ce s-a încadrat repede în cerinţele de a deveni un „parc”, dat fiind că pe el au început să crească chiar copaci.

Vreme de ani de zile, autorităţile locale au tot purtat discuţii, prin diverse adrese, cu reprezentanţii RADEF RomâniaFilm, însă nu s-a găsit o cale prin care gigantul spaţiu să fie reabilitat ori, pur şi simplu, demolat.

La ora actuală, imobilul reprezintă un pericol pentru locuitorii zonei şi pentru toţi cei ce tranzitează zona, pentru că din el se desprinde tencuiala bucată cu bucată, la fiecare ploaie întreaga zonă este inundată, iar şobolanii au … sală de dans.

Şi cu toate acestea, încă se mai speră că se va întâmpla ceva bun şi în acea parte a municipiului Câmpulung, unde lucrurile par a sta pe loc de zeci de ani.

Doar administratorul Asociaţiei de Proprietari Balada şi câţiva locuitori au luat măsura de a amenaja aşa cum au putut spaţiul verde dintre blocul C4 şi fostul Cinema de cartier, „coborând” şi copacii de pe imobil şi plantându-i pe spaţiul verde. Deşi oameni certaţi cu orice bun simţ au găsit de cuviinţă să îi rupă. Şi cu toate acestea aleea este pericolul pentru că orice trecător prin zonă poate vedea mormanele de cărămidă şi tencuială strânse la baza clădirii ruină.

În cele din urmă, numai în cazul unei eventuale tragedii este posibil să se ia şi măsuri şi să se găsească o cale de a-l obliga pe actualul administrator să facă ceva cu fostul Cinematograf. Adică, să îl predea municipiul Câmpulung pentru a fi reabilitat sau, aşa cum am mai spus, demolat, iar spaţiul transformat în parc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.