Revoluţionarii câmpulungeni au găsit chichiţa ce i-ar ajuta să-şi reintre în drepturi! Un tânăr împuşcat accidental la Revoluţie ar putea fi declarat erou martir

La 26 de ani de la schimbarea regimului comunist, revoluţionarii din revolutionari 1Câmpulung fac săpături cu scopul de a face un „erou martir” al Revoluţiei din Decembrie 1989.
Liderii celor 57 de revoluţionari din cadrul Asociaţiei 22 Decembrie ’89 Câmpulung au început investigaţiile privind moartea câmpulungeanului Iosif Mîrfu.
Ca şi amintire, în dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989, când toată suflarea românească îşi striga nemulţumirea împotriva dictaturii ceauşiste, şi la Câmpulung se adunase un grup numeros de persoane la Gardă, chiar ieşirea din Câmpulung spre comunele Lereşti şi Valea Mare Pravăţ, moment în care un om a fost împuşcat.
Potrivit martorilor, se făcuseră filtre în tot Câmpulungul, se adunaseră grupuri grupuri în principalele instituţii, nimeni neştiind prea bine ce are de făcut, dar toţi erau sătui până la refuz de comunism.
Revenind la acea dimineaţă de 23 decembrie 1989, când în jurul orei 08.15 – 08.30, Iosif Mîrfu, de 23 de ani, ce lucra la uzina ARO ca om de serviciu, se îndrepta spre muncă. Revoluţionarii povestesc că în timp ce în zona de la Gardă, pe Calea Braşovului, se afla un filtru ce verifica orice trecea prin zonă, un autoturism nu a oprit la semnal şi s-au tras focuri de armă. Un glonţ a ricoşat şi l-a lovit pe Iosif Mîrfu, acesta ajungând la Spitalul, pe atunci orăşenesc, Câmpulung.
Acum, revoluţionarii încearcă să pună cap la cap toate acele evenimente şi să-l transforme în erou martir pe câmpulungeanul ce şi-a pierdut viaţa în timpul Revoluţiei decembriste.
Se pare că, imediat după ce a fost lovit de glonţ, tânărul a fost supus unei operaţii chirurgicale, de către un medicul Ciubotescu (care a părăsit această lume între timp) ajutat de o asistentă (Vulpaşu), care nu doreşte să depună mărturie din teamă.
În timpul operaţiei tânărul a murit, pe certificatul de deces fiindu-i trecută ca şi cauză a morţii „diabetul”.
Astfel că, privind moartea tânărului câmpulungean este destul de greu de demonstrat că la omorât glonţul ricoşat şi nu motivul din certificatul de deces, mai ales dacă chiar suferea de diabet şi, cum se obişnuia, orice pacient era pus la perfuzii cu glucoză.
Mai mult de atât, se caută acum să se strângă declaraţii de la cei trei nepoţi ai celui decedat dintr-o greşeală în ziua de 23 decembrie 1989, rude printre care se numără în calitate de nepoată şi soţia unui şef din cadrul Hidroelectrica, respectiv Constantin Ivan.
Rămâne de văzut dacă intenţia revoluţionarilor câmpulungeni va avea un final fericit şi se va reuşi ca şi Câmpulungul să intre în lista localităţilor unde a fost Revoluţie în decembrie 1989. Totul fiind prins de un fir extrem de subţire de aţă, fir pe care timp de 26 ani nu l-a urmat nimeni, nici măcar pentru a demonstra că rudele celui decedat ar fi putut avea aceleaşi drepturi ca cei ce au primit indemnizaţii plus alte numeroase avantaje de la statul român până ce s-a pus capac.
Acum, se încercă recâştigarea acestor drepturi, primordial fiind interesul grupului de revoluţionari şi nu tânărul care şi-a pierdut viaţa nevinovat, de care ani buni (cât le-a fost bine) nimeni nu şi-a adus aminte şi nimeni nu s-a mai transformat în anchetator pentru a-l face erou martir.
De precizat fiind că actualul şef al revoluţionarilor câmpulungeni este Sergiu Cicu. Urmând ca vineri, 25 martie 2015, să aibă loc alegeri pentru preşedinte în cadrul Asociaţiei 22 Decembrie ’89 Câmpulung.

3 COMENTARII

    • In localitatile care sunt pe lista ca fiind cele unde a fost revolutie 🙂 si sa poata avea in continuare indemnizatii si alte avantaje, unul l-au obtinut, oricum, recent prin HCL scutiri la taxe si impozite locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.