Proprietarii parcului de distracţii nevoiţi să plătească sume astronomice unei firme căreia primăria i-a dat gratis: domeniul public, energie electrică şi apă potabilă

Zilele Câmpulungului,  o sărbătoare de cinci zile oferită tuturor câmpulungenilor dezmc 1 (10) primăria municipiului, împreună cu mai mulţi sponsori şi cu implicare, în organizarea unor evenimente, din partea instituţiilor publice locale şi a câtorva firme.

O sărbătoare în care firmelor locale li s-a dat spaţiu de terase (cu mici şi bere) pe Bulevardul Pardon, prin închiriere directă cu primăria la 4 lei mp pe zi (conform unei Hotărâri a Consiliu Local ce reglementează acest lucru), iar micii comercianţi (de diverse produse de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie) au fost trimişi în parcarea de la Stadionul Municipal, în timp ce Piaţa Primăriei şi o bună parte din domeniul public central au fost date spre folosinţă, în mod GRATUIT, unei firme din Dâmboviţa –Târgovişte, respectiv SC PALMYRA EVENTS SRL, reprezentată de Marilena Olei.

Conform contractului de asociere cu primăria Câmpulung firma PALMYRA EVENTS SRLzmc 1 (6) beneficiază „în mod EXCLUSIV şi GRATUIT de spaţiul de desfăşurare a obiectului contractului în perioada 20 – 24 iulie 2016, în suprafaţă de 1450 mp,  spaţiu ce este evidenţiat în schiţa de amplasament anexată prezentului contract”. Cu menţiunea că respectiva schiţă anexă a contractului de asociere, pentru cei 1.450 mp trecuţi în contract, a fost făcută nu de către un angajat al Biroului de Urbanism din cadrul primăriei Câmpulung, ci în pix de către reprezentanta firmei din Târgovişte.

Interesant fiind şi că firma beneficiază tot GRATUIT, din partea primăriei, şi de racordarea lazmc 1 (9) sursele de alimentare cu apă şi energie electrică cu menţiunea că nici nu trebuie să achite contravaloarea consumului înregistrat. Mai explicit, pentru ocuparea gratuită a sute de metri din domeniul public firma PALMYRA EVENTS SRL nu plăteşte nici apa, nici energia electrică ce o consumă în cele cinci zile cât foloseşte Piaţa Primăriei şi spaţiul din jur.

Şi toate acestea în schimbul a două spectacole, considerate a costa 21 mii euro, după cum urmează:

Vineri 22 iulie, între orele 20.30 – 23.30zmc 1 (5)

NICO

GABRIEL COTABIŢĂ

CORINA CHIRIAC

MARCEL PAVEL

Sâmbătă 23 iulie, între orele 22.00 – 24.00

IRIS

CARGO

Concluzie:

Nico circa 1500 euro cu două dansatoarezmc 1 (2)

Gabriel Cotabiţă circa 1300 euro

Corin Chiriac circa 1500 euro

Marcel Pavel circa 4000 euro

Iris aproximativ 5000 euro

Cargo aproximativ 5000 euro

Însumând 18.300 euro, fără negociere şi fără a pune în calcul faptul că Marcel Pavel, cânpulungean de fel, chiar şi cu statutul de cetăţean de onoare al municipiului, e posibil să facă o reducere substanţială faţă de cele mai mari tarife pe care le practică.

De subliniat fiind că tarifele prezentate sunt cele ce apar în spaţiul publicitar online şi carezmc 1 (11) pot fi negociate în funcţie de durată, de locul unde se ţine concertul şi condiţii. Iar la Câmpulung, scena din 2016 se pretează nu concertelor de stradă, ci mai repede unei nunţi ori botez, astfel încât mai mult ca sigur artiştii vor alegre să nu cânte live.

Mai mult, pentru ca afacerea să fie tun de proporţii, proprietarii parcului de distracţii au fost nevoiţi să încheie contracte pe sume astronomice cu firma PALMYRA EVENTS SRL, nişte contracte ciudate cu banii încasaţi pe chitanţe, nu facturi fiscale.

Preţurile practicate de firma din Târgovişte pentru „închirierea” domeniului public al zmc 1 (6)Câmpulungului ajungând şi la peste 10 euro pe metrul pătrat. Urmând să venim cu reveniri privind suprafaţa exactă ocupată de PALMYRA EVENTS SRL, dat fiind că primăria i-a calculat suprafaţa numai la corturi, nu şi la mesele ce ies pe tot domeniul public (netrecut în contractul de asociere) şi spaţiile dintre ele, precum nici la „căile de acces” dintre tarabele din Piaţa Primăriei, însumând la calcul simplu „doar o diferenţă” de aproximativ 1000 de metri pătraţi în schiţele de urbanism şi în diferenţele de calcul dintre ceea ce a dat primăria gratuit spre folosinţă şi ceea ce firma privată „închiriază” cu acte ce ocolesc penalul.

1 COMENTARIU

  1. Același lucru s-a întâmplat și pe Stadionul Municipal,acolo sunt două doamne,Florina și Daniela Andrei,care a închiriat cortul de 3/3m cu 800lei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.