Problema câinilor maidanezi fără rezolvare!

Municipiul Câmpulung, 1 Octombrie 2019, Cartierul Grui – o câmpulungeancă a filmat şi postat pe un site de socializare cum haitele de câini maidanezi se plimbă nestingherite printre blocuri. Postarea a atras nemulţumirea multor câmpulungeni, care pun rezolvarea problemei câinilor fără stăpân în seama primăriei.

Oamenii sunt nemulţumiţi că, deşi s-a făcut un nou adăpost, iar primarul a anunţat că aproape 1000 de câini vor fi mutaţi din Grui în noua locaţie de la Drumul Godeni, maidanezii reprezintă în continuare o problemă nesoluţionată de autorităţi.

Mariana Neluţescu: „Primarul a făcut fântâni arteziene în loc să facă ceva cu aceşti câini.

Am văzut că face pe Grui un adăpost pentru câini. Mai trebuie nişte bani mulşi de la noi localnicii pt. acest lucru. Aşa ne trebuie, aşa am votat, aşa avem – Haită de câini”.

Ionuţ Şendroiu: „Oribil. Sunt la fel de mulți ca proxeneții din oraş! Toți ăștia se hrănesc cu ce găsesc pe la tomberoane sau au şi altă sursă de mâncare?!”.

Adriana Răcaru: „Nu câinii sunt de vină… Noi, oamenii suntem răi, egoişti şi indiferenţi…

Ştiu că au fost destui veterinari care sterilizează gratis… Oare nu puteau câţiva oameni cu suflet să-i ducă pe rând?”.

Stela Bâlea Pomană: „Nu sunt de vină bietele animale, ci stăpânii care-i abandonează. Ei ar trebui să fie eutanasiaţi”. Sunt doar o mică parte din comentariile făcute de câmpulungeni cu privire la problema câinilor fără stăpân.

Cert este că, primăria a sprijinit o asociaţie din Germania pentru a se construi noul adăpost Anima de la Drumul Godeni, unde la ora actuală sunt relocaţi toţi câinii din adăpostul Grui. Este vorba de aproape o mie de maidanezi care vor beneficia nu numai de un adăpost modern şi spaţios, dar şi de asistenţă medicală.

Numai că, problema maidanezilor nu va fi rezolvată decât în momentul în care va dispărea şi abandonul. Nu puţini musceleni consideră că este ceva normal să nu îşi sterilizeze sau castreze animalele de companie, iar puii rezultaţi din împerecherea patrupedelor ajung de cele mai multe ori pe străzile Câmpulungului.

Fiind de subliniat că, Asociaţia Anima a reuşit să strângă de pe străzile municipiului sute de maidanezi pe care i-a deparazitat, îi hrăneşte şi îi îngrijeşte zilnic. O bună parte dintre patrupedele abandonate ajungând în Germania la iubitorii de animale.

În concluzie, problema câinilor fără stăpân este una greu de rezolvat în condiţiile în care nici oamenii ce au animale în gospodărie nu se vor civiliza prin a înţelege că abandonul puilor nu este o soluţie, ci sterilizarea sau castrarea este una dintre cele mai bune variante, în condiţiile în care sunt asociaţii care fac acest lucru gratuit.

Video sursa Facebook – Carmen Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.