Primarul Ţâroiu vrea angajaţi part time… ca să nu plătească mult la stat

Primarul municipiului Câmpulung, Liviu Ţâroiu vrea ca pe unele posturi să fie angajate persoane în baza  unor contracte cu timp parţial de lucru pentru a nu plăti la stat sume mari, nejustificate, la contribuţiile sociale. Astfel, arătând public că nu este de acord cu decizia luată de şefii săi de la nivel naţional cu privire la plata contribuţiilor şi impozitelor. Totodată, dorinţa edilului facilitează doar unele persoane, respectiv pe cele ce au deja un contract de muncă sau care au şi pensie.

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local, la punctul „diverse”, s-a pus în discuţie şi rezultatul auditului făcut la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, dar şi rezultatul controlului efectuat de Curtea de Conturi la aceeaşi instituţie din subordinea primăriei Câmpulung. S-a vorbit voalat de problemele apărute cu privire la munca prestată de contabilul Muzeului Municipal Câmpulung, care ţine evidenţele contabile şi la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” şi la Bibliotecă, lucru considerat ca fiind ilegal.

Sergiu Cicu: „Raportul Camerei de Conturi Argeş cu situaţia de la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” unde se spune că trebuie să se ia măsuri privind situaţia sectorului financiar – contabil. Au fost găsite nişte lucruri care nu sunt… (n.red. nu a continuat fraza începută pentru a da şi detalii privind problemele, asta în contextul în care raportul a fost pus doar la dispoziţia consilierilor locali, ci nu făcut şi public ca nu cumva să afle toată lumea ce probleme există în instituţiile susţinute cu bani publici) că nu au post în organigramă. Ar trebui ca şi noi la nivel de municipiu să avem un Centru Cultural, care să susţină tot ceea ce înseamnă activitate culturală. Primăria nu este instituţie de spectacol. Este nevoie de un centru Cultural bine structurat, bine pus la punct. Am propus ideea de Centru Cultural ca să fim în rândul lumii. Mi se pare normal să fie aşa!”.

Primar Liviu Ţâroiu: „V-am spus că observaţia Curţii de Conturi a fost că Muzeul, Casa de Cultură şi Biblioteca au avut un singur contabil, iar angajarea este numai pe Muzeu. Nu cred că este normal ca la Casa de Cultură să avem un contabil care să facă muncă de două ore pe zi. Să plătim taxe pentru opt ore ca să muncească două. Mai bine angajez un contabil part time. Nu o să creez un post ca să se muncească două ore şi să plătim pentru opt ore. Aceasta este soluţia: part time! În privinţa Centrului Cultural nu avem prins în buget. Vom vedea!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.