Consilierul local liberal dr. Silviu Mănescu a luat cuvântul în cadrul dezbaterii publice pe tema proiectului de buget local 2020 şi a adus în prim plan o propunere inedită – o arteră rutieră paralelă cu Râul Târgului, amenajată din punct de vedere turistic.

Ideea a fost susţinută de primarul Liviu Țâroiu, care a precizat că s-a gândit la posibilitatea de a se face transport local şi pe calea ferată, fapt completat de consilierul Mănescu că s-ar putea folosi calea ferată pentru un metrou de suprafaţă.

„(…) Dacă dorim să devenim un oraş turistic, prin care noi să arătăm poveştile oraşului nostru, ar putea fi inclus şi acest traseu, ca un muzeu etnografic în aer liber (n.red. făcând referire la morile Câmpulungului de pe Râul Târgului). Calitatea apei este ceva deosebit. Oraşul nostru are un râu foarte frumos. (…) Un metrou de suprafaţă ar rezolva şi problema transportului într-un mod foarte civilizat. (…) În momentul în care un metrou de suprafaţă trece prin zona aceasta automat dezvoltă colateral şi o anumită infrastructură şi  o parte din activitate se concentrează pe fluxul Râului şi atunci toate terenurile devin foarte importante de exploatat. Trebuie să evaluăm toate aceste posibilităţi. Este o propunere pe care ar trebui să o luăm în seamă.”, a precizat doctorul Silviu Mănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.