Unul dintre consilierii locali PNL Câmpulung a făcut un apel public către primarul municipiului, Liviu Ţâroiu, privind situaţia proiectelor aflate de ani buni în fază de… proiecte, în condiţiile în care nu este vizibilă nici o investiţie. Liberalul vede lista proiectelor actualului primar social – democrat ca şi pe o „rostogolire a banului public”.

„ROSTOGOLIREA BANULUI PUBLIC ÎN INTERES ELECTORAL, ÎN DETRIMENTUL CETĂȚENILOR DIN CÂMPULUNG

În februarie 2015, Călin Andrei primea sentința în dosarul “bani europeni pentru școli”, fapt care avea să-l aducă pe Liviu Țâroiu în funcția de primar al municipiului Câmpulung, lucru nesperat de către acesta. Acest lucru nu a venit oricum, ci cu vistieria plină, astfel că primarul PSD a rămas vătaf peste un purcoi de bani strânși cu grijă de către predecesorul acestuia în vederea finalizării proiectului de reabilitarea al centrului istoric. Vorbim de echivalentul a două bugete locale anuale, dacă ne raportăm la bugetul de venituri, bani strânși de către Călin Andrei cu un scop precis, investiții în centrul Câmpulungului.

Au trecut peste 3 ani de când Liviu Țâroiu este primar (nu 2, cum îi place să spună) și 10 de când este la conducerea municipiului și nu se văd investițiile în Câmpulung, deși are cu ce. De ce? Pentru că acești bani au fix două destinații: documentații tehnice peste documentații tehnice fără noimă (bani care sunt greu de monitorizat, documentațiile nereprezentând ceva palpabil) și ceva investiții în an electoral care să înceapă în an preelectoral. Practic, în condițiile în care bugetul local este grav afectat de creșterea iresponsabilă a salariilor din administrație, actualul primar nu poate să mai conteze pe investiții din venituri proprii care abia îi ajung de salarii și nici pe venituri externe (Cine să-i dea? Guvernul?). Așa că rostogolește această rezervă din 2015 până în 2019 ca să facă atunci o spoială prin centrul orașului cu care vrea să ia ochii electoratului. Nu are importanță că acești bani puteau fi folosiți încă din 2015 și că puteau aduce câmpulungenilor mult mai devreme un minim de confort pe anumite segmente de investiții, să zicem drumuri. Aceste investiții ar fi putut fi uitate până la alegerile din 2020 așa că mai bine va folosi acești bani la momentul oportun, atunci când aceștia pot reprezenta o bomboană și o mângâiere pe creștetul electoratului pe care cei din PSD îl cred atât de naiv.

Așadar, domnilor din PSD, dați urgent drumul la investiții și nu mai privați cetățenii din Câmpulung de o viață cât mai normală în municipiul nostru. Dacă până în 2015 nu s-a putut investii în centrul istoric, pentru că exista un litigiu prin care a trebuit să returnăm bani la Uniunea Europeană, de-atunci și până acum de ce nu ați început măcar reabilitarea de bun simț a gropilor și craterelor din centru. Ca să aveți bani și să încercați prostirea câmpulungenilor în 2020? Nu uitați că banii pe care îi aveți în rezervă sunt banii cetățenilor și nu aveți nicio scuză să-i privați de niște condiții decente!”, este solicitarea făcută în spaţiul public virtual de Lucian Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.