Problema conductelor de apă şi canalizare antice, care ar trebui să stea mai degrabă într-un muzeu, ci nu îngropate în pământ, este una extrem de gravă şi care pare a nu avea o rezolvare în viitorul apropiat.

Neschimbate de la darea lor în funcţiune, conductele principale de apă la care sunt racordaţi câmpulungenii sunt cauza unor foarte dese avarii, fapt ce duce în multe cazuri la distrugerea covoarelor asfaltice proaspăt turnate şi la lucrări de peticeală pentru a nu se ajunge ca cetăţenii municipiului Câmpulung să nu mai beneficieze de apă potabilă.

O lucrare de schimbare a unui racord la un bloc de locatari din Cartierul Vişoi, şi oprirea apei potabile pentru câteva ore, a dus la alimentarea locuitorilor zonei cu „cafea” la robinete, adică o apă plină de mâl ce a curs din robinetele câmpulungenilor timp de o jumătate de zi.

Vina nu aparţine societăţii Edilul CGA, ci celor ce au condus Câmpulungul în ultimii 20 de ani fără a se gândi că reţeaua de apă şi canalizare poate să cedeze în orice moment. Toţi cei ce s-au perindat pe la cârma primăriei au considerat că nu este importantă investirea banilor în lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare.

La ora actuală, problema este şi mai încurcată în condiţiile în care SC Edilul CGA SA nu poate atrage bani pe vreun proiect cu finanţare nerambursabilă din cauză că are un acţionar persoană juridică, de care nu mai reuşeşte să scape în mod legal.

În timp, ce se caută soluţii, se tot fac proiecte şi se tot cheltuiesc bani pe lucrări de mântuială, reţeaua devine din ce în ce mai slabă şi cu din ce în ce mai multe probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.