După ce câmpulungenii s-ar arătat extrem de nemulţumiţi că nu a fost amplasat un brad natural gigant în Piaţa Primăriei, edilul Liviu Ţâroiu doreşte să lămurească lucrurile şi explică de ce nu a fost posibil acest lucru:

„Aşa cum şi anul trecut, dat fiind faptul că am avut şantier în Piaţa Primăriei, şi anul acesta, lucrările nefiind finalizate,am considerat că este normal şi bine să renunţăm să punem bradul în Piaţa Primăriei. Am ale să îl montăm în Grădina Publică.

Sunt două motive: primul că este Piaţa Primăriei în Lucru, cel de-al doilea că sunt crude şi proaspete, iar montarea unui brad de peste douăzeci de metri nu ar fi fost posibilă, pentru că montajul bradului nu ar fi permis. Nu vreau să iasă lucrarea din garanţie, deşi constructorul de abia ar fi aşteptat să fac un gest de acest fel. În Piaţa Primăriei, avem prevăzut un locaş unde se va putea monta oricând un brad natural, care este sub forma unui canal.

Mai avem în plan, ca în piaţetă să plantăm un brad mai mare, dar acest lucru va dura zeci de ani până la a se ajunge să fie împodobit. Este destul de greu să mai găseşti brazi naturali, care trebuie să fie de poiană şi cu o coroană uniformă. O să ajungem să nu mai găsim brad natural. Sunt amplasaţi brazi de Crăciun în parcurile din municipiu. Exemple sunt: Parcul din Vişoi – de la Biserica de Lemn, Parcul din Grui. Vor avea loc şi alte activităţi, precum cele devenite tradiţie în perioada sărbătorilor de iarnă. Vor fi concerte de colinde, Moş Crăciun va ajunge la toţi copii de grădiniţă şi la Cantina Săracilor, vom avea foc de artificii de Revelion. Programul în întregime îl cunoaşteţi pentru că a fost transmis şi către presă şi este vizibil şi pe site-ul primăriei”.

Totodată, nu puţini sunt cei ce sunt contrariaţi şi de modul în care a fost organizat Târgul de Crăciun, comparativ cu cele organizate în alte localităţi:

„Târgul de pe Bulevardul Pardon nu este un târg efectiv, sunt oameni din Câmpulung şi doar doi trei dintr-o comună din împrejurimi. Nu pot spune că şi mie îmi place, am lăsat pentru a se simţi aerul de sărbătoare. În programul de anul viitor o să prevăd ca în dotarea primăriei să luăm şi nişte corturi mai deosebite, cu stema municipiului, care să poată să fie folosite la toate evenimentele organizate în decursul anului. Astfel vom da o notă mai elegantă acestor manifestări. În momentul în care vom finaliza lucrările şi pe Bulevard se vor schimba lucrurile. Nu vom mai putea organiza astfel de târguri pe Bulevardul Pardon şi vom găsi alte locaţii. Una posibil că va rămâne Piaţa Primăriei, dar numai cu articole tradiţionale sau după natura evenimentului, însă fără produse alimentare, ştiindu-se ce mizerie rămâne în urmă după organizarea acestui tip de manifestări.”, a precizat primarul Liviu Ţâroiu.

În încercarea de a contracara toate acuzele care i se aduc din partea comunităţii, primarul a postat şi în mediul online un mesaj prin care încearcă să justifice de ce, în acest an, câmpulungenii au parte numai de un con artificial în Grădina Publică „Merci”, ci nu de un brad adevărat

Stimați Câmpulungeni,

În ciuda tuturor criticilor care îmi sunt aduse pentru că nu am organizat Bradul de Crăciun în Piața Primăriei, să știți că le înțeleg, îmi asum aceste critici și respect nemulțumirile fiecăruia dintre dumneavoastră. În rândurile de mai jos doresc să vă aduc la cunoștință, și pe această cale, motivele care au stat la baza deciziei de a organiza Bradul în Grădina Publică:

  1. Lucrările din Piața Primăriei sunt în desfășurare și, din păcate, nu sunt complet finalizate;
  2. Nu s-a semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor;
  3. Amplasarea Bradului in Piața Primăriei însemna intrarea cu utilaje pe noul pavaj montat, ceea ce putea duce la scoaterea din garanție a lucrării și exista posibilitatea generării de noi costuri;
  4. În proiectul de reabilitare a Pieței Primăriei este prins un loc special unde se va planta un brad natural pe care îl putem / îl puteți împodobi și care va fi acolo pentru mulți ani.

Acestea sunt principalele motive pentru care și anul acesta am decis să organizăm Sărbătorile de Crăciun în Grădina Publică.

Îmi cer scuze fată de Dumneavoastră, locuitori ai Câmpulungului, pentru disconfortul si nemulțumirile create, dar sper că imediat ce toate lucrările din Câmpulung se vor finaliza, o să puteți să vă bucurați de orașul dumneavoastră.

Vă voi ține la curent cu desfășurarea lucrărilor.

Vă mulţumesc pentru înțelegere și suport.

Vă doresc un sfârșit de săptămână frumos!

P.S. Niciodată URA, DEZBINAREA, RĂUTĂȚILE GRATUITE și DEZINFORMĂRILE nu au dus la nimic constructiv și nici nu cred ca vor duce la niște realizări mărețe in viitor. Consider că pentru locuitorii Câmpulungului este cel mai important să ducem la bun sfârșit proiectele de reabilitare a orașului. Prin urmare acesta este scopul meu. Mulțumesc!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.