Deşi depinde de bani europeni, primarul Elena Lăsconi are în plan să aducă municipiul Câmpulung în secolul actual. Un prim pas spre civilizaţie îl reprezintă reţeaua de apă şi canalizare care, de ani buni, nu numai că nu a mai fost înlocuită, ci numai petecită, dar nici nu prea a mai fost extinsă.

„PRIORITATE: APĂ ȘI CANALIZARE PE TOATE STRĂZILE DIN CÂMPULUNG!

Vreau să facem un proiect major pe fonduri europene pentru a conecta toate gospodăriile la rețeaua de apă și canal. Pentru asta am nevoie și de ajutorul vostru.

Am cerut o evidență a străzilor fără utilități însă am constatat că acestea sunt rupte de realitate. În sensul că, în evidențe/tabele/dosare sunt prinse mult mai puține străzi. De ce știu asta? Pentru că am fost pe toate străzile din Câmpulung și cunosc realitatea iar la prima vedere mi-au venit în minte încă zece străzi care nu apăreau în tabelele prezentate.

Așa că, am discutat cu conducerea Edilul să trimită echipe pe teren pentru a actualiza evidențele. Însă, fac apel și la voi să ne comunicați dacă pe strada voastră nu există apă și canalizare. Contact: 0756.998.960 și email: elena.lasconi@primariacampulung.ro.

E important să avem o evidență clară pentru a prinde în proiect absolut toate străzile.

Nu se mai poate să continuăm așa ca în evul mediu. Acestea sunt nevoi de bază, elementare și nu un lux.”, este prima postare pe care primarul Elena Lăsconi a făcut-o cu privire la intenţia sa de a da posibilitatea tuturor câmpulungenilor de a se racorda la apă şi canalizare.

„OPERAȚIUNEA APĂ – CANAL CONTINUĂ!

Încă un pas pentru racordarea tuturor gospodăriilor din Câmpulung la rețeaua de apă și canalizare.

Gata, avem evidența străzilor fără apă și canalizare din Câmpulung. După ce am trimis echipe pe teren și după ce am centralizat toate email-urile pe care mi le-ați trimis personal situația e așa:

– de șase ori mai multe străzi fără apă decât mi s-a prezentat inițial. Vorbim despre 58 de străzi (dar o să mai verific pe teren), mai exact, e nevoie de 60 de km de conductă de apă.

– de două ori mai multe străzi fără canalizare decât prezentarea inițială. 18 străzi, necesar 10 km conductă canalizare.

Acum avem hărți, ne apucăm de ridicări topo și studii de fezabilitate, iar din februarie urmează scrierea proiectului european. Scopul: racordarea tuturor gospodăriilor din Câmpulung la apă și canalizare.

Love!”, este cel de-al doilea anunţ făcut de către edilul Câmpulungului la începutul acestei săptămâni.

Să sperăm că, foarte curând, proiectul o să prindă contur şi că va obţine şi finanţare pentru a putea deveni realitate. Însă un alt pas foarte important este şi înlocuirea actualei reţele de apă care, cum bine se cunoaşte, are numai probleme. Câmpulungenii fiind obişnuiţi să-şi facă permanent rezerve de apă pentru cazurile în care apar avarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.