Pe perioada vacanţei de vară, primăria municipiului cumpără pachete de medicamente şi materiale sanitare „pentru buna desfăşurare a activităţii în cabinetele medicale din şcoli şi unităţile preşcolare de pe raza municipiului Câmpulung”.

Numai în ultima perioadă au fost achiziţionate pachete de medicamente şi materiale sanitare, precum şi pachete de consumabile stomatologice în valoare de mii de lei, în condiţiile în care elevi sunt în vacanţă, iar foarte mulţi nu cunosc faptul că în cadrul şcolilor pot beneficia de asistenţă medicală gratuită. Mai ales de servicii stomatologice, care anual înghit sume considerabile de la bugetul local al municipiului Câmpulung.

De la începutul vacanţei de vară a elevilor fiind achiziţionate pachete de consumabile stomatologice de aproape 10 mii lei, dar şi pachete de peste 10 mii lei cu medicamente şi materiale sanitare.

Totul în condiţiile în care nici măcar în cursul anului şcolar nu sunt mulţi elevi ce beneficiază de serviciile stomatologice gratuite şi finanţate de la bugetul local al municipiului. Primăria având angajaţi şi medici stomatologi, special, pentru a se ocupa de dantura elevilor. Numai că, nimeni nu a făcut cunoscut faptul că în cadrul a câteva instituţii de învăţământ câmpulungene sunt deschise cabinete stomatologice, unde dantura elevilor poate să fie tratată gratuit.

Cu toate acestea, costurile privind consumabilele sunt enorme, la fel fiind şi sumele cheltuite pentru dotarea respectivelor cabinete medicale stomatologice, dar şi cele pentru plata salariilor. Devenind cunoscut faptul că salariul unui medic aflat sub contract cu primăria Câmpulung ajunge şi la 176 mii de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.