Se întâmplă la Câmpulungul anului 2017, în aceeaşi urbe în care stâlpul a fost uitat în mijlocul străzii, iar parcările au fost blocate de borduri.

De astăzi, 14 noiembrie a.c., un nou nouţ mobilier urban, la preţuri de lux, a-nceput să crească ca ciupercile după ploaie (nu în parcuri, nu pe aleile dintre blocuri) pe străzile principale. Un exemplu fiind Bulevardul I.C. Brătianu.

Că e vorba de coşuri de gunoi stradale nu ar fi o problemă, numai că cei ce conduc primăria s-au gândit că n-ar fi rău ca fiecare coş de gunoi să vină la pachet cu o bancă, chiar dacă rostul acesteia este doar de-a ocupa un spaţiu.

Dar, când e vorba de zeci de mii de lei risipiţi de la bugetul local nu se mai pune problema pentru ce anume sau cum anume. Căci fără a se da dovadă de puţin simţ estetic s-a trecut la plantarea băncilor pe unde s-a crezut de cuviinţă. De remarcat că la vedere, pentru a putea constata orice câmpulungean pe ce le sunt cheltuite taxele şi impozitele.

De subliniat că, la viteză, s-a făcut o rectificare bugetară şi s-au achiziţionat la urgenţă: 60 de bănci, cu suma totală de 80.000 lei, şi 100 de coşuri de gunoi, pentru suma de 70.000 lei. Adică undeva la puţin peste 1.300 lei o bancă şi 700 lei un coş de gunoi.

Asta în condiţiile în care în achiziţiile altor primării din ţară băncile, mult mai trainice şi mai comode, au un preţ de achiziţie de maxim 900 lei, iar un coş de gunoi stradal .. doar 150 lei.

Însă, la Câmpulung, până şi colosalele preţuri ale mobilierului stradal pot face obiectul unui nou dosar DNA, instituţie de care cei din primărie nu se tem, având mereu grijă să menţioneze oricui îşi pune întrebări că „totul este în regulă, aşa au spus cei de la Curtea de Conturi”.

Şi cum spunem le început, la Câmpulung plouă cu bănci, asta pentru că e aproape final de an, iar banii din bugetul local trebuie cumva să se scurgă şi spre buzunarele aleşilor, care poate doresc şi ei să-şi petreacă sărbătorile cu plinul făcut.

Bancă şi coş de gunoi – pachet în sumă de puţin peste 2.000 lei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.