Recent, municipiul Câmpulung a contract o firmă pentru a executa lucrări de reparaţii tencuieli, zugrăveli şi vopsitorii la o garsonieră ANL, ce stă goală de aproape un an de zile.

Suma destinată reparaţiilor la garsoniera nr. 14, din Bl. D22, Sc. B, este de nici mai mult, nici mai puţin de 22.693,84 lei fără TVA. Bani pe care primăria îi plăteşte pentru a putea preda viitorilor chiriaşi o locuinţă… de lux, dacă ne gândim că devizul se va ridica la peste 27 mii lei cu tot cu TVA, undeva la jumătate din preţul pe care garsoniera l-ar putea avea în cazul vânzării.

Specialişti în domeniul construcţiilor ne-au confirmat faptul că preţul lucrărilor este peste dublul celor mai scumpe tarife practicate pe piaţa de profil, mai ales că sunt lucrări ce nu pot şi înghiţii banii fără a exista problema că nu pot să fie justificaţi în devize.

Mai mult, am putut afla că, unicele probleme pe care le-ar avea garsoniera în cauză sunt cele ale unui perete plin de igrasie şi care trebuie reparat. Totul în condiţiile în care majoritatea chiriaşilor primăriei au primit locuinţe insalubre pe care au fost nevoiţi să le transforme în spaţii de locuit decente pe bani proprii.

Cert fiind că, în ultima perioadă, Executivul din primăria Câmpulung, în strictă colaborare cu oameni de la Investiţii, găsesc tot felul de artificii legale pentru a scurge sume din bugetul local către firme care mai apoi e posibil să fie sponsori generoşi în campaniile electorale.

Firma care şi-a adjudecat contractul de lucrări, pentru o suprafaţă de maxim 62 mp, este Elvamar Struktur SRL (firmă înfiinţată de Marius Constantin Ionescu, la începutul anului 2017 pe servicii de arhitectură, inginerie şi consultanţă tehnică), din Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.