Fosta Şcoală nr. 6, de pe strada Cuza Vodă nr. 30, a intrat în atenţia preşedintelui ALDE Câmpulung, Florin Bivol. Liderul politic a fost elev al Şcolii nr. 6 şi mai apoi a părăsit urbea natală pentru a se stabili cu afacerile în capitală. S-a reîntors recent, numai, ca preşedinte navetist al organizaţiei ALDE Câmpulung, postură din care trage un semnal de alarmă vizavi de situaţia în care se găseşte fosta sa şcoală.

Istoria imobilului este cât se poate de scurtă şi clară, clădirea se regăseşte în lista monumentelor istorice şi face parte din patrimoniul arhitectural, deoarece poartă semnătura arhitectului Dimitrie Ionescu Berechet.

Cu timpul, şcoala a fost desfiinţată, iar o Fundaţie şi-a arătat interesul de a o transforma în Liceu pentru Educaţie şi Meşteşuguri.

A durat aproape un an de zile pentru ca Primăria şi Consiliul Local Câmpulung (vezi HCL nr. 125 din 30 octombrie 2017) să-şi dea acordul de principiu în vederea demarării procedurilor privind concesionarea imobilului din strada Cuza Vodă nr. 30 (fosta Şcoală nr. 6), pentru înfiinţarea Liceului pentru Educaţie şi Meşteşuguri, în urma solicitării Fundaţiei pentru Educaţie şi Meşteşuguri, înregistrată cu nr. 37953, în data de 21 decembrie 2016, la Registratura Primăriei.

La ora actuală, deoarece fosta unitate de învăţământ a rămas doar o clădire în paragină, Florin Bivol, liderul ALDE la nivel de Câmpulung, a găsit o soluţie inedită pentru a salva.

„    –     Mai ţineţi minte Şcoala 6 din Vşoi? Se află în apropiere de casa Primarului!

  • Ce vrei, mă, ia şi tu o bere şi taci… că de şcoală ne mai arde nouă acum, când n-ai bani nici de-o cafea!

SOLUŢIE PROVIZORIE – Hai să punem, mână cu mână, cate o floare, la poarta Şcolii 6 Vişoi. TERMEN – până în 15 septembrie, că apoi începe şcoala!”, este ultima parte din apelul făcut de Florin Bivol pe o reţea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.