Posibil candidat independent la fotoliul de primar al Câmpulungului, Nicolae Dumitrescu dă de pământ cu toată lumea!

Într-un interviu cu un set de şase întrebări consilierul local PSD Câmpulung, Nicolae Dumitrescu dă „de pământ” cu toată lumea, propriul partid şi opoziţie. Supărat pe modul în care sunt abordate lucrurile în sânul organizaţiei social – democraţilor câmpulungeni şi de faptul că un om care înjura PSD-ul în trecut a ajuns să îl conducă de la judeţ, Nicolae Dumitrescu vrea să se înscrie în cursa pentru primăria Câmpulung din postura de independent.

  1. Ce anume v-a determinat să candidaţi independent la funcţia de primar al municipiului?

Aşa cum am afirmat în repetate rânduri, după ce s-au câştigat alegerile în 2016, iar apoi preşedintele a devenit senator, amândoi s-au izolat treptat, în aşa fel încât de mai bine de un an n-au mai vrut să comunice deloc cu organizaţia, cu comitetul executiv, şi nici individual! Doar ei amândoi, văzuţi de mine (maşinile lor), în mai multe rânduri, sâmbăta sau duminica seara, după ora 19.00, se întâlneau la sediul organizaţiei!

De vreo şapte – opt luni i-am cerut preşedintelui să ne întâlnim cu întreg comitetul executiv să discutăm despre problemele PSD, în general, şi ale organizaţiei, în special, pe fondul accentuării nemulţumirilor cetăţenilor faţă de multe gafe ale executivului, mai ales că percepţia oamenilor se leagă şi de majoritatea consilierilor PSD din CL! Şi nu este corect pentru ca toate măsurile luate de către primar în acest mandat sunt exclusiv rodul gândirii domniei sale! Noi votăm ca sarcină de partid!

Un alt motiv au fost recentele alegeri ale preşedintelui de organizaţie judeţene, unde, uluitor, este ales un domn care prin anii 2005 – 2006 ne înjura îngrozitor pe la conferinţele de presă ale PRM unde domnia sa era preşedinte şi care împreuna cu concitadinul nostru – Dumnezeu să-l odihnească – Nicu Neguş şi un oarecare “Litra”, transportator de persoane, făcea presiuni la preşedinte pentru favoruri! Iar acum… preşedinte PSD!

Toate astea m-au determinat să iau hotărârea de a candida independent, dar nu înainte de a-l informa pe preşedintele Marin, cerându-i o discuţie! Şi a acceptat, i-am prezentat punctele mele de vedere, a fost de acord cu majoritatea dintre ele şi a rămas ca să-l determine şi pe primar să vorbim tranşant despre aceste disfuncţionalităţi şi să vedem dacă vom putea găsi o comunicare şi o înţelegere, altfel decât până acum! Dar se pare că domnia sa… n-are timp! Agenda mea deocamdată nu are nimic comun cu primarul! Eu îmi văd de drum!

  1. Având în vedere că mereu aţi avut comentarii, cum vedeţi scena politică actuală atât la nivel local, cât şi judeţean şi naţional?

Constat cu multă neplăcere că în ceea ce priveşte partidul meu, pentru că asta mă interesează în primul rând, suportă dramatic consecinţele a două grave erori: continuarea actelor de corupţie şi autocraţia! Astea ne-au distrus, semn că PSD NU S-A REFORMAT, şi-l regăsim ca în anul 2004 când pe fondul aceloraşi probleme şi al infatuării excesive electoratul ne-a trimis în opoziţie pentru multă vreme, până în 2016, când cu adevărat, prin vot democratic, am revenit la putere! Şi n-am ştiut ce să facem cu ea, prilej pentru profesoraşul de etnie germană care-i dispreţuieşte pe români, hoţ de case declarat de Justiţia  română şi cu bagajul de cunoştinţe socio – economice îmbogăţit din vremea când era suplinitor la Agnita, să ne toace sistematic şi pe fondul gogomaniei dragnisto – danciliste să ne pierdem aproape jumătate din electorat!

Despre adversarii politici nu mă pronunţ, decât constat că preluarea prin forţă a guvernării i-a surprins NEPREGĂTIŢI , intervenind cu tot felul de măsuri năstruşnice, anticonstituţionale, procedând la o adevărată lovitură de Stat prin anularea dreptului de for legislativ Parlamentului şi atribuirea acestuia către Guvern! Este o continuare a batjocurii preşedintelui la respectarea ordinii de drept, a deciziilor CCR care în mod normal au caracter de lege! Dar nu vrea semidoctul de Agnita!

  1. De unul singur credeţi că aveţi şanse reale să obţineţi voturile câmpulungenilor?

Nu poate fi vorba de “unul singur” ! Dacă nu voi găsi sprijinul a cel puţin 10 -12 oameni de afaceri importanţi, care să mă susţină, nu neapărat material, şi a unor firme de media, dacă rezultatele unor sondaje îmi vor spune că sunt ridicol, evident că voi renunţa!

Este importantă şi dezbaterea cu Ţâroiu!

  1. Care este concluzia trasă de dvs. la final de mandat de consilier local? Credeţi că în afară de a face un întreg teatru, s-au implicat consilierii în ceva concret?

Nu pot trage concluzia generală a activităţii CL, dar afirmaţiile dumneavoastră şi ale altor publicaţii privind “circul” din şedinţele Consiliului sunt răutăcioase şi nefondate! Acolo sunt discuţii, dezbateri, şi nu de fiecare dată ne punem de acord! Că sunt de multe ori intervenţii repetate şi tâmpite pe un acelaşi subiect, invariabil venind de la un om cu componenţă psihiatrică discutabilă şi cu un analfabetism funcţional evident, lumea-l cunoaşte şi s-a văzut la alegeri ce cotă de credibilitate are!

  1. Care credeţi că este candidatul cu cele mai mari şanse la primăria Câmpulung?

Indiscutabil Ţâroiu, cu toate bâlbele şi uneori prostiile din acest mandat! Este cel mai complet şi dacă n-ar fi îngâmfat şi ar prelua sfaturile bune, poate face treabă şi mai bună!

  1. Cum arată municipiul la ora actuală?

Ieri, înainte de şedinţa CL, m-am întâlnit cu un vechi şi bun prieten, chiar dacă face parte dintr-o grupare politică adversă, care la banala mea întrebare “ce mai faci”, mi-a răspuns: “mă plimb puţin prin oraşul ăsta frumos, păcat de el că n-a avut noroc”!

Sper să aibă de acum încolo!

În încheiere, sugerez vreunei firme de media, televiziune sau radio, să organizeze o emisiune preelectorală cu toţi cei care doresc să candideze la primar, cu un titlu relevant “ce fac dac-ajung primar”!

Să coborâm toţi în arenă şi să spunem la oameni ce vrem să facem, când, cum, cu cine, cu ce mijloace etc.! Dar punctual, nu la caterincă!

Şi să ne punem întrebări!

Nu de alta, dar au apărut nume noi, unele cu notorietate, domenii care n-au nici o treabă cu administrarea unei localităţi! Să ne cunoaştem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.