Aşa cum au anunţat, poliţiştii locali protestează vizavi de declaraţiile făcute de către ministrul Vela.

Polițiștii locali au intrat de miercuri, 6 mai a.c., în grevă japoneză, pentru trei zile. Protestul, în care sunt prezenţi la datorie cu banderole albe, ar putea să se transforme în mișcări de stradă, imediat după ridicarea restricțiilor.

 „Solicităm ministrului Marcel Vela să nu implice instituţiile statului în jocurile politice, să nu caute „ţap ispăşitor’ pentru deciziile sale ce au generat nemulţumirea populaţiei şi scăderea ȋn sondaje a partidului.

Solicităm ministrului Marcel Vela să înceteze campania de denigrare a poliţiştilor locali şi să acorde respectul cuvenit acelora care au fost în linia întâi ca forţă de ordine publică împreună şi în subordinea poliţiştilor din Poliţia Română.

Solicităm ministrului Marcel Vela să pună capăt discriminării poliţiştilor locali şi să accepte propunerile Sindicatului Naţional Pro Lex de a reglementa acordarea personalului poliţiei locale aceleaşi compensaţii acordate militarilor şi poliţiştilor pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, declarate potrivit legi zile ca fiind nelucrătoare.

Solicităm ministrului Marcel Vela să susţină proiectul de modificare a Legii poliţiei locale conceput de Pro Lex (BP138/10.03.2020 din Camera Deputaţilor) prin care se reduce vârsta de pensionare a poliţiştilor locali.

De ce este important?

Mesajele ministrului au afectat grav şi nejustificat imaginea unei întregi categorii profesionale.

Poliţiştii locali au fost şi sunt în prima linie alături de celelalte forţe de ordine publică în lupta împotriva virusului ce a generat declararea stării de urgenţă. În perioada stării de urgenţă, o parte dintre poliţiştii locali au căzut victime virusului Covid19, iar alţii, infracţiunilor de ultraj.

Este de datoria ministrului afacerilor interne să elimine discriminările celor ce fac parte din structurile de ordine publică.

Poliţiştii pot ieşi la pensie începând cu vârsta de 47 ani, din cauza condiţiilor de muncă. Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniile ordine publică şi rutier ies la pensie la 65 de ani, deşi lucrează în aceleaşi condiţii care au justificat încadrarea activităţii poliţiştilor în condiţii speciale.”, se arată în petiţia Sindicatului Naţional Pro Lex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.