PNL Câmpulung, proiect depus la Primăria municipiului: stimulent de 1.500 de lei pentru nou-născuți

La iniţiativa liberalilor, mamele din municipiul Câmpulung ar putea beneficia la naştere de un stimulent financiar pentru nou-născut în sumă de 1500 lei. 

“Consilierii locali PNL Câmpulung – Anca Dumitrescu, Cristinel Creţu, Ionel State şi Nicolae Zaharia – au depus, astăzi, 24 mai 2023, la Registratura Primăriei Municipiului Câmpulung un proiect de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru fiecare nou-născut, în cuantum de 1500 lei, din bugetul local.

Să nu uităm că statisticile demografice din ultimii ani pentru Câmpulung sunt alarmante. Dacă în 2002, populația municipiului număra peste 38.000 de locuitori, iar în 2011, peste 31.500, la ultimul recensământ al populaţiei şi locuinţelor din 2021, datele provizorii arată puțin peste 27.500 locuitori.

Nu e timp de pierdut! Se impun măsuri rapide care să susțină creșterea demografică în Câmpulung. Iar acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantul de 1500 lei este o măsură foarte bună, este un ajutor real pentru familiile de tineri câmpulungeni, dar mai ales o modalitate de revitalizare a populaţiei municipiului Câmpulung pe termen mediu şi lung.

Avem convingerea că proiectul o să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această lună şi că executivul din Primăria Municipiului Câmpulung va înţelege că este vorba de un minim efort financiar, iar întreg Consiliul Local va lăsa deoparte culoarea politică pentru a gândi în perspectivă.

Proiectul nu are nici o conotaţie politică. Este un prim pas spre susţinerea natalităţii prin sprijinirea câmpulungenilor atunci când aduc pe lume o nouă viaţă.”, se arată într-un comunicat transmis de PNL Câmpulung.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.