Primarul Elena Lasconi a prezentat astăzi, în mediul virtual, un alt proiect de viitor pentru municipiul Câmpulung. Un proiect de 24 milioane lei, bani europeni obținuți de municipalitate pentru proiectul privind renovarea energetică a spitalului.

De asemenea, Elena Lasconi se arată a fi extrem de optimistă că lucrările vor fi finalizate în cel mult trei ani de aici înainte, timp în care câmpulungenii speră să fie rezolvată și problema lipsei medicilor.  

Așa va arăta Spitalul Municipal Câmpulung cel mai târziu în 2026.

Știți deja, am obținut 24 milioane lei, finanțare din fonduri europene pentru “Renovarea energetică a Spitalului Municipal Câmpulung”. Luna aceasta va fi gata o parte din documentație. Anul acesta, dacă totul merge bine, se finalizează achiziția proiectului tehnic și începe procedura de achiziție pentru execuție care se poate întinde până în primăvara anului viitor. Acestea sunt procedurile la stat. De asta vă spuneam că durează, nu se întâmplă peste noapte. Am făcut ce era mai important: obținerea banilor.

Această renovare energetică nu e doar o chestiune estetică. Refacerea fațadei se va executa cu vată bazaltică antifoc. Vom reface acoperișul și terasele cu materiale de ultimă generație. De asemenea, vom monta panouri fotovoltaice și vom schimba tâmplăria cu una de ultimă generație. În plus, vom reface complet sistemul de încălzire prin montarea de pompe de căldură, înlocuirea radiatoarelor, robineți termostați și eficientizarea distribuției apei calde în instituție.

Anul acesta finalizăm o altă lucrare importantă, care nu se vede, dar e esențială pentru siguranța pacienților. Este vorba despre schimbarea instalației electrice, a corpurilor de iluminat cu unele economice de ultimă generație, înlocuirea prizelor și întrerupătoarelor electrice. În paralel, se montează un sistem nou de alarmare în caz de incendiu. Toate acestea le plătim tot din bani europeni. Vorbesc de 10 milioane de lei pe care i-am obținut prin proiectul pe care l-am depus la începutul mandatului meu, “Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combatere a epidemiei de COVID-19 la Spitalul Municipal Câmpulung și la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung”.

Am finalizat deja instalația de oxigen.”, a scris primarul Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook în urmă cu puțin timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.