În prag de iarnă, Primăria municipiului Câmpulung, sub semnăturile primarului Liviu Ţâroiu şi viceprimarului Mărgărin Blidaru, au demarat lucrările la amenajarea a trei locuri de joacă, două deja existente şi care vor fi modernizate, şi unul nou nouţ.

Toate bune şi cu investiţii de felicitat aleşii, însă cum numai în baza intereselor obscure se face totul, şi mai mult de mântuială, lucrările demarate sunt executate de firmele de casă ale primăriei sub devizul veşnic „nu contează cum şi cu cine, sau pe ce sume, se face, ci bine că se face!”.

Spre exemplu pe strada C. Constantinescu, a fost tăiat vechiul loc de joacă de către oamenii SPADPP, s-a curăţat locul de pietriş,  şi mai apoi au apărut angajaţii SC DFS CENTER GRUP Piteşti pentru a reasambla un nou loc de joacă, dar prevăzut nu cu un covor cauciucat, ci tot cu veşnicul pietriş ce este un real pericol pentru copii.

Din câte se constată, în opinia celor ce conduc municipiul, nu este nevoie ca cei mici să se poată juca în spaţii de joacă moderne, în condiţii de siguranţă, ci este nevoie de investiţii pentru a se da de muncă unor firme care să factureze lucrări de lux pe, în realitate, lucrări din care să reiasă că s-au cheltuit banii pe ceva şi că există interes din partea autorităţilor la capitolul realizări.

Ne întrebăm şi noi, ca foarte mulţi părinţi, de ce nu se pot amenaja şi la Câmpulung locuri de joacă prevăzute cu un covor cauciucat? De ce, firma care face astfel de lucrări la Câmpulung, doar în alte localităţi poate face lucruri de calitate, iar în municipiu nostru nu?

Un exemplu elocvent al calităţii şi pericolului fiind locul de joacă din Grădina Publică „Merci”, unde la numai câteva luni de la inaugurare este nevoie de reparaţii majore, ba mai mult pietrişul şi amplasamentul neasigurat au dus la rănirea a mai multor micuţi.

Cer este că, la nivel de primărie, viceprimarul municipiului promitea prin vară că vor fi amenajate modern trei locuri de joacă, adică cel de pe C. Constantinescu din faţa Grădiniţei 13, unul la B-uri, în Vişoi III, şi cel de la Biserica din lemn, loc de joacă ce a mai înghiţit sume substanţiale în urmă doar cu doi – trei ani

Ceea ce mai este de menţionat este şi faptul că tot bani alocaţi din fondul de rezervă, constituit în bugetul local pe anul 2017, Serviciul Public de Administrarea Domeniului Public şi Privat, a mai solicitat, la ultima rectificare bugetară, suma de 205.000 lei, şi pentru:

„-         60 buc. bănci în suma de 80.000 lei;

–           reparaţii locuri de joacă 55.000 lei (suma rezultă din estimarea necesarului de lucrări de reparaţii care se vor efectua pentru aducerea în bună stare a echipamentelor din locurile de joacă existente conform centralizatorului întocmit de SC DFS CENTER GRUP PITEŞTI);

–           100 bucăţi coşuri de gunoi în sumă de 70.000 lei”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.