Încă de la finele anului trecut o haită de lupi a început să dea târcoale gospodăriilor din cartierul câmpulungean Valea Româneștilor și să atace animalele oamenilor.

În acest caz, nu numai animalele domestice, ci și câmpulungenii sunt într-un real pericol având prin preajmă animale sălbatice hămesite, în căutare de hrană la numai ”un pas” de centrul municipiului.

După ce, anul trecut, au făcut prăpăd într-o gospodărie din cartierul Valea Româneștilor, în această dimineață, în aceeași zonă a Câmpulungului, lupii au sfâșiat o măgăriță și un ied. Mai mult de atât, zilele trecute, în zona dintre cartierele Valea Româneștilor și Valea Bărbușii a mai fost văzută și o ursoaică cu doi pui.

”Astăzi, în jurul orei 7.30, dimineaţă, doi lupi au atacat pe Valea Româneştilor. Erau de faţă chiar şi proprietarii animalelor sfârtecate, care n-au mai putut fi salvate de la moarte. Lupii au omorât un cârlan şi o măgăriţă. Din păcate, proprietarul nu are animalele crotaliate, iar noi nu putem să-i ajutăm. De aceea, insistăm ca toţi proprietarii de animale să şi le înscrie, ca în caz ne nevoie, cum a fost acesta, să putem să-i ajutăm. Proprietarul, Muşetescu, avea oile şi măgarii în spatele casei, la circa 200 de metri, dar în curtea dânsului. Câinii au încercat să alunge jivinele, dar, fiind de talie mică, n-ai putut să lupte cu ele.”, este declaraţia făcută de către Dan Safta, inspector la Registrul Agricol.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.