Pentru a stopa infracțiunile silvice Ocolul Silvic Câmpulung confiscă mașinile și căruțele

Rromii din localitatea musceleană Bughea de Sus încă reprezintă o mare problemă, deoarece fac prăpăd prin padure rucar 4păduri. Obișnuiți să-și câștige traiul de pe urma lemnului furat de prin pădurile zonei, rromii bugheni cu greu pot fi opriți de oamenii legii, în speță de pădurarii Ocolului Silvic Câmpulung și polițiști. În încercarea de a-i opri din jaful pe care l-au început cu ani buni în urmă, pădurarii musceleni, din cadrul OS Câmpulung, sub directa coordonare a șefului de Ocol Cătălin Oprei, au început acțiuni în forță, luându-se și toate măsurile impuse. Astfel că, numai în ultimele zile, pe lângă materialul lemnos, au fost confiscate și cinci căruțe, pe care rromii le foloseau pentru transportul materialului lemnos. Mormanul de căruțe începând să devină „munte”în curtea Ocolului Silvic Câmpulung, căruțe ce vor ajunge cât de curând la fier vechi. În același timp, confiscate sunt și mașinile care sunt găsite încărcate cu material lemnos fără acte de provenineță. În curtea instituției existând la ora actuală trei mașini, doar pentru una dintre ele existând depusă contestație.

Și cu toate măsurile luate, sancțiuni și confiscarea materialului lemnos și a mijloacelor de transport, rromii tot nu se potolesc. Mai mult, că deja există și exemplul reținerilor de la Dragoslavele.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

2 COMENTARII

  1. Nu stiu cum de pot exista asa probleme, cand singurul drum de acces este prin fata cantonului silvic si prin fata postului de politie. Dar culmea, de cate ori trec masinile de mare tonaj incarcate la refuz cu lemne, nimeni nu-i vede. Padurarul e plecat in padure sa prinda tiganii, iar politistul sa amendeze nu stiu ce carutas. Asa ca hai sa fim seriosi, muntii sunt defrisati de “oamenii destepti” si plini de relatii din zona, iar lemnul nu se fura cu caruta ci cu masinile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.