Cât de curând, municipiul Câmpulung riscă să rămână fără spaţii verzi special amenajate.

Multe dintre spaţiile verzi, din domeniul public, au fost transformate în parcări, altele au fost îngrădite şi transformate în curţi „private”, altele au dispărut pur şi simplu în timpul lucrărilor de reabilitare, amenajare sau modernizare.

Şi de parcă nu ar fi îndeajuns, deja unii dintre câmpulungeni au trecut la ocuparea spaţiilor verzi private, crezând că şi acestea aparţin domeniului public al municipiului. Adică un spaţiu unde pot face tot ceea ce doresc fără a fi traşi la răspundere de nimeni, ci nu pentru că ar fi legal. Fapt întâmplat şi în această dimineaţă când un cetăţean, deranjat că nu găseşte un loc de parcare liber, pe strada Emil Gârleanu, a trecut la defrişarea unui arbore de pe un teren proprietate particulară, pentru a-şi amenaja un loc în care să-şi poată lăsa maşina în siguranţă.

Prins asupra faptului, de către proprietarul terenului, bărbatul s-a arătat extrem de deranjat că nu poate face ce doreşte pe domeniul public sau privat şi, chiar de faţă cu un echipaj al Poliţiei Locale, a început să-njure şi să blesteme, considerându-se total nevinovat pentru parcarea pe spaţiul verde, tăierea unui arbore şi încălcarea unei proprietăţi private. Omul tot încercând să se disculpe pe motiv că nu a ştiut că este teren privat, ci că este domeniu public şi că pe proprietatea municipiului poate face orice doreşte.

Pentru fapta sa, câmpulungeanul a fost sancţionat cu o amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.