Momente de panică în această dimineață la Câmpulung după ce în subsolul Grădiniței ”Sfânta Marina” din municipiu a fost găsit un proiectil.

Echipele de intervenție au ajuns rapid la fața locului și au evacuat 28 de copii și 5 adulții la o distanță de siguranță, luându-se toate măsurile necesare pentru a fi asigurată zona în eventualitatea unui iminent pericol.

Pompierii au intervenit cu o autospecială, iar în vederea cercetării, identificării și ridicării proiectilului a fost chemat echipajul pitotehnic al ISU Argeș.

”A fost vorba de un proiectil exploziv de calibrul 86 de mm, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial, fără focos și netrecut prin gura de foc.

Proiectilul a fost preluat fără probleme de către echipajul pirotehnic în vederea depozitării și, ulterior, distrugerii.”, este punctul de vedere oficial al ISU Argeș.

Printre cei ajunși la fața locului a fost și primarul Elena Lasconi care a anunțat pe Facebook că situația este sub control și că s-au luat toate măsurile pentru a fi evitat orice pericol.

”În timp ce angajații făceau curățenie, după ce au îndepărtat linoleumul au descoperit un proiectil. Imediat au fost evacuați copiii. La fața locului au ajuns: Politia Municipală și Locală, ISU și Serviciul Pirotehnic Pitești.”, a menționat Edilul.

După momentele de panică, activitatea grădiniței a fost reluată în siguranță.

Sursa foto Facebook – Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.