O foarte adevărată descriere a Câmpulungului actual: „Estetica urâtului sau cu ce se laudă prima capitală a Țării Românești…”

„Laura Elena este în Câmpulung

29 septembrie la 20:09

Estetica urâtului sau cu ce se laudă prima capitală a Țării Românești …

M-aș lăuda cu orașul meu cu gura până la urechi și aș spune să veniți să vizitați Câmpulungul , dar am o strângere de inimă!!!! Trebuie să fiu Baudelaire să vă conving că există frumusețe în cele mai urâte locuri ale existentei…. aici e dovada vie! Trec zilnic pe lângă aceste frumuseți din centru și mă gândesc să merg spre casă pe axul drumului, pieton fiind, fiindcă risc în fiecare zi să mă trezesc în creștet cu hotelul regal. Mai rău, risc să fiu împușcată de soldatul necunoscut din Piața Jurământului , sculat din morți , sătul să vadă cum stau corcoațele înșirate pentru vânzare pe trotuar la parterul celei mai frumoase clădiri câmpulungene. Ce clădire!!!! Se spune că este miniatura hotelului Negresco de la Nisa…. ce are câmpulungeanul și nu știe!

N-am văzut nicăieri în lume atâtea cabluri încurcate pe stâlpi, imaginea e halucinantă cu atât mai mult cu cât se proiectează pe niște streșini din care cresc păduri urbane suspendate.

Am fost adesea pusă în situația de a arăta elevilor din alte țări orașul nostru și am văzut reacțiile lor…. “ce păcat să lăsați așa ceva în paragină, la noi orice bolovan, dacă are valoare istorică,devine loc de pelerinaj”.

Veniți la Câmpulung! O să vă rog să închideți ochii din când în când dacă vă simțiți privirile izbite de aceste frumuseți! Promit ca deceniul următor să vă arăt ruinele de la Câmpulung!”, este descrierea pe care a făcut-o Câmpulungului o tânără, sătulă să vadă atâta dezinteres vizavi de ceea ce ar trebui să reprezinte o carte de vizită pentru municipiul ce se poate lăuda şi cu un generos sit istoric, dar şi cu adevărate bijuterii arhitecturale ce sunt lăsate în paragină fără ca autorităţile să se implice prin aplicarea legilor în vigoare.

Foto Laura Elena

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.