O elevă de la Colegiului Național Pedagogic „Carol I” va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limbă Franceză

La Bistrița, s-a desfăşurat etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză unde Ioana Tuțu, elevă a Colegiului Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung, a ocupat primul loc pe podium și va reprezenta România la nivel internațional.

Olimpiada Internațională de Limbă Franceză, aflată la cea de-a V-a ediție, va avea loc în perioada 27 – 30 septembrie, în Republica Moldova, la Chișinău. Fiecare țară participantă va fi reprezentată de un echipaj format din 6 elevi (3 având nivelul de studiu B1 și 3 nivelul B2).

Despre Ioana Tuțu, profesorul și îndrumătorul său – prof. Mihaela Grigorescu, spune: „Pasiunea și perseverența Ioanei pentru limba franceză sunt deosebite. Dincolo de munca de cercetare, de căutare pe care o realizăm, de excepții pe care le studiază cu minuțiozitate și de întrebările pe care și le pune, adevărata călătorie pe care o face Ioana Tuțu este aceea în a-și regăsi acel punct interior în care limba franceza devine excepțională.

Participarea la Olimpiada Internațională de Limba Franceză este o împlinire profesională atât pentru Ioana, cât și pentru mine ca profesor.

Dificultatea competiției nu este reprezentată atât de complexitatea limbii franceze, cât de multitudinea temelor care pot atinge cele mai diverse domenii: dezvoltare durabilă, comportamente ecologice, transportul urban al viitorului, platforme hoteliere digitale etc.

Dincolo de toate acestea, sunt convinsă că Olimpiada Internațională de la Chișinău, din septembrie 2019, va fi o experiență deosebită”.

Succes, Ioana! Felicitări şi la cât mai multe rezultate excepţionale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.