De trei ani se tot discută despre problema Bulevardului „Pardon”, se prezintă în mod somptuos schiţe frumos colorate, se fac calcule pe ascuns şi foarte multe declaraţii public, însă nimeni nu a ieşit oficial să prezinte situaţia concret, cu subiect şi predicat, în baza unei documentaţii nesecretizate. Primarul municipiului Câmpulung Elena Lasconi a făcut din subiectul Bulevardului „Pardon” un adevărat circ mediatic aruncând cu acuzaţii în stânga şi-n dreapta, folosindu-se de un limbaj suburban total nepotrivit unui demnitar public şi mai ales unei femei ce ce consideră a fi o doamnă a înaltei societăţi politice, chiar un exemplu pentru mulţi.   

Pentru că mulţi se întreabă şi mai ales pentru că toţi câmpulungenii au dreptul să fie informaţi corect cum este cheltuit banul public şi de ce o importantă investiţie e doar subiect de scandal mediatic, preşedintele PNL Câmpulung, Norris Măgeanu, îi solicită public primarului Elena Lasconi, să răspundă onest și transparent la întrebările care ar clarifica situaţia Bulevardului „Pardon”.

În acest mod, orice fel de declaraţii, mai mult speculative, ar avea o cu totul altă greutate.

Au trecut 20 de zile de la controlul efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcții Argeș pe bulevardul Pardon. S-a făcut un proces verbal, s-a întocmit un raport, s-au dat amenzi, s-au luat decizii de oprire a lucrărilor.

Noi, câmpulungenii, nu știm nimic.

Reprezentanții Primăriei tac mâlc. Doamna primar, care își făcuse din bulevard al doilea birou, tace mâlc. Lipsa unei comunicări transparente face ca în comunitate să apară nesiguranță, incertitudini, traficul este un haos, iar cei care locuiesc sau au afaceri pe bulevard sunt bulversați cu privire la viitorul lor.

Astfel, îi cer public și rog și presa din Câmpulung să transmită mai departe mesajul și întrebările mele către doamna primar:

Doamna primar, așa cum ați ieșit public în alte dăți, și acum aveți obligația să informați muscelenii cu privire la situația în care se află bulevardul!

  1. Cât timp preconizați că mai stă închis? În aprilie 2023 ne anunțați că va fi definitivată lucrarea în 2-3 luni…
  2. E adevărat că de fapt proiectul aprobat este până la strada Poenaru Bordea (la Policlinică), dar dumneavoastră ați terminat banii înainte să ajungeți la jumătate?
  3. E adevărat că ați intervenit în proiect fără autorizare și că multe dintre elementele folosite (bolarzi, bănci, stâlpișori) sunt montate ilegal și nu respectă normativele tehnice în vigoare?
  4. E adevărat că reprezentanții ISC suspectează că materialele folosite au altă calitate decât cea stabilită de proiectul tehnic?
  5. Cine va plăti pentru toate expertizele cerute ca urmare a neconformităților găsite la fața locului?
  6. Dacă, în urma raportului ISC, va reieși că motivul pentru care de 4 ani avem bulevardul în lucru și neterminat este din cauză că nu a fost respectat cu bună știință proiectul inițial, îi veți cere scuze prefectului județului Argeș pentru declarațiile publice pe care le-ați făcut la adresa dumnealui?”, este mesajul pe care Norris Măgeanu i l-a transmis public primarului Elena Lasconi cu speranţa că o să şi primească un răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.