Conform legislaţiei în vigoare, partidele politice și candidații trebuie să depună liste de susținători pentru a intra în competiția electorală.
Legea permite ca un alegător să poată semna pentru susţinerea a mai mulți candidați.
De asemenea, candidații pot organiza puncte de strângere de semnături în spațiul public, cum ar fi corturi, pentru care au nevoie de aprobare de la primărie.
Deşi nu şi-a anunţat oficial şi public candidatul la fotoliul de primar al Municipiului Câmpulung, duminică, organizaţia locală a USR a demarat campania de strângere de semnături. Fiind astfel de înţeles că Elena Lasconi îşi doreşte încă un mandat la primăria Câmpulung. Deşi până mai ieri privea cu optimism spre un luxos fotoliu din Parlamentul European, actual fiind cu ochii şi pe cel mai confortabil fotoliu din stat: cel de preşedinte. 
“Am ales să fiu sincer față de câmpulungeni și să recunosc de fiecare dată când actualul primar face la timp și eficient lucruri care nu pot fi contestate.
Aşadar, felicitări pentru probabil primul proiect demarat la timp în Câmpulung în ultimii 4 ani și unde se vede implicare maximă a echipei pe care o coordonează!
Este vorba despre campania proprie de strângere de semnături pentru funcția de primar, pe care, cu o punctualitate demnă de aplauzele noastre a demarat-o în weekend doamna primar, prin instalarea de corturi prin oraș.
Nu insist asupra zonelor de instalare sau a găurilor date prin trotuare pentru fixare, că oricum trotuarele sunt vălurite și pline de crăpături.
Remarc doar spiritul de competiție și dorința acerbă de a controla startul, ca nu cumva să fure altcineva pole position-ul. Recunosc, doamna primar e mai rapidă decât noi, ceilalți, în tot ce ține de promovarea imaginii proprii!
…Deși, mă așteptam ca un primar în funcție, atât de iubit pentru lucrurile făcute pentru comunitate, să fie mai relaxat și poate mai atent la nevoile comunității și nu la asigurarea prin orice mijloace a încă unui mandat.
Săptămână bună, Câmpulung!”, a scris Norris Măgeanu, candidatul PNL la funcţia de primar al Municipiului Câmpulung.
În acest context întrebăm public Primăria Municipiului Câmpulung dacă a eliberat autorizaţie pentru amplasarea corturilor USR şi dacă, pentru amplasarea în zonele – sit istoric, s-a făcut notificare prealabilă către Direcția Județeană pentru Cultură Argeș? Pentru că, tocmai lipsa unei astfel de notificări a dus la refuzul Primăriei de a aviza orice amplasare de mobilier sau decor în zona centrală a municipiului. Bineînţeles dacă solicitarea venea de la oricine altcineva decât “USR&Co”. Fiind de amintit că în zona de şantier a Bulevadului Pardon a fost organizat un târg, şi chiar dacă a ţinut trei zile primarul Elena Lasconi a declarat că nu a avut cunoştinţă de aşa ceva, în situaţia în care pe imense afişe apărea ca sponsor Primăria Câmpulung, iar primarul era etichetat în toate postările virtuale. 
Mai mult, cu stupoare am putut constata că primarul Elena Lasconi şi-a schimbat sloganul din campania 2020, pe cortul USR apărând actual textul dispărut din afişul Zilelor Municipiului Câmpulung 2023 – “Împreună pentru Câmpulung”. Un logo folosit anual, încă din anul 2012, la fiecare ediţie a evenimentelor dedicate câmpulungenilor, mai puţin la ediţia de anul trecut, aşa cum se poate vedea şi în fotografiile pe care le prezentăm ca exemplificare în galeria de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.