NICOLAE ZAHARIA – SCRISOARE CĂTRE CÂMPULUNGENI

Dragi câmpulungeni,

În urmă cu mai bine de două luni vă adresam o scrisoare prin care vă făceam cunoscută decizia mea de a candida la funcția de primar al Municipiului Câmpulung. Aceste două luni s-au scurs și ne aflăm foarte aproape de momentul în care putem orienta Câmpulungul către o nouă direcție, motiv pentru care am considerat oportun să mă adresez din nou dumneavoastră, printr-o scrisoare în care să prezint atât concluziile pe care le-am tras în urma acestei perioade, cât și îndemnul la vot.
Am participat la această campanie electorală cu intenția clară de a o aborda cu bun-simț și de a prezenta un proiect pentru Câmpulung, lucru pe care l-am și făcut. Totuși, ca în orice campanie, n-au lipsit atacurile nefondate și nici susținerile sterile fără nicio legătură cu temele discutate.
Astfel, campania electorală s-a transformat într-un show tragicomic de prost gust, în care Câmpulungenii au fost dezbinați, un show care a conținut toate ingredientele: atacuri suburbane, minciună multă, dezinformare, proslăvirea ,,mărețelor” realizări ale actualei administrații, promisiuni fără limită, crearea de dușmani imaginari, victimizare, lacrimi, tot ce trebuie pentru a atinge coarda emoțională a cât mai multor câmpulungeni! Discursul politic aproape a dispărut și s-a aflat la un nivel scăzut iar dezbaterea de proiecte, atât de necesară municipiului nostru, a devenit un vis frumos! Toate cele enumerate, cumulate cu iresponsabilitatea conducătorilor administrației, ne-au adus celebritate, o celebritate pe care niciodată nu aș fi dorit-o Câmpulungului și care sper că nu va afecta evoluția municipiului. Am susținut și voi susține în continuare: Câmpulungenii nu au nevoie să se lupte între ei pentru că, la sfârșitul campaniei, ei trebuie să rămână prieteni, vecini, familii! Doar comunitățile unite progresează!
Mi-am dorit mult o dezbatere pe proiecte, din acest motiv am propus principalilor candidați o serie de confruntări televizate în format 1 la 1 + moderator. Am dorit să ieșim din bucla online-ului unde se spun vrute și nevrute, unde dreptatea o are cel care stăpânește cel mai bine metodele de distribuire a informației, indiferent de veridicitatea acesteia, și unde combaterea fake-urilor este destul de dificilă. Am fost refuzat, unul dintre contracandidați spunându-mi că nu are timp, deși toți am avut contracte cu televiziunile care au constat în multe ore de apariții TV, iar celălalt candidat nu a reacționat deloc. Am crezut și încă cred că o dezbatere reală este benefică municipiului. Într-o emisiune televizată, în direct, este mai dificil să manipulezi decât ascunzându-te în spatele unei tastaturi!
Este evident că actuala administrație este depășită și că ne aflăm într-o întârziere mare față de alte localități din țară în ceea ce privește dezvoltarea urbană. Este evident că trebuie făcută o schimbare! Duminică vă propun să facem schimbarea, dar vă îndemn să o facem rațional, și nu emoțional! Cele mai mari evenimente tragice din istorie au avut la bază manipularea oamenilor prin frică sau iubire! Sunt emoțiile de bază ale omului la care acesta este cel mai vulnerabil, de aceea sunt din ce în ce mai folosite în lupta politică, cu scopul de a manipula!
Toți ne dorim o schimbare în Câmpulung. Toți ne dorim un oraș care să se dezvolte și să ofere oportunități tuturor, iar acest lucru se poate face de către o persoană echilibrată, serioasă. Primarul este “primul om al urbei” și pentru a ajunge în această poziție trebuie să aibă o recomandare. Recomandarea trebuie să fie forța de mediere și contribuția anterioară a acestuia la dezvoltarea comunității în care candidează!
Duminică mergeți la vot, nu înainte de a analiza rațional candidații, proiectele acestora, “cărțile de vizită” ale acestora! Consider că PNL-ul prezintă cea mai solidă ofertă electorală și mulțumindu-vă anticipat, vă solicit votul pentru echipa Partidului Național Liberal și pentru candidatul la primar al acesteia!
Suntem Câmpulungeni și depinde de noi ca acest lucru să reprezinte ceva! Duminică facem primul pas în schimbarea Câmpulungului!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Nicolae ZAHARIA 

1 VOT de 10!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.