Nicolae Dumitrescu – Interviu ce spune tot! „Unii se cred tot ca-n vremea când un „tătuca” poruncea şi toţi trebuiau să se alinieze la ce spunea el!”

Consilierul local PSD, Nicolae Dumitrescu, rămâne singurul deschis la a răspunde tuturor întrebărilornicolae dumitrescu 2 legate de organizaţia politică locală, dar şi unica voce din interiorul PSD Câmpulung care îşi impune punctul de vedere criticând acolo unde este cazul. Consilierul Dumitrescu fiind, de fapt, şi singurul care nu se teme să puncteze greşelile executivului din primăria Câmpulung din dorinţa de a le deschide ochii că sunt acolo pentru comunitate, ci nu pentru ei sau doar un grup de interese.

Domnule Nicolae Dumitrescu există, la ora actuală, probleme în interiorul organizaţiei PSD Câmpulung? Asta, în condiţiile în care unele declaraţii publice venite din partea dvs. şi unele contre dintre consilierii locali social democraţi i-a determinat pe unii să creadă că PSD-ul e pe punctul de a se face praf şi pulbere.

Nicolae Dumitrescu: Vă asigur cu toată responsabilitatea că în momentul de faţă nu există nici cea mai mică problemă de funcţionalitate în cadrul organizaţiei municipale PSD Câmpulung! Sunt unii care în căutare de ştiri de senzaţie sau cu intenţia de a destabiliza organizaţia, pentru că nu sunt suficient de băgaţi în seamă şi nu se ţine cont de ideile lor, lansează tot felul de inepţii fără măcar să se informeze sau să ceară explicaţii celor în cauză! În plus, ei se cred tot ca-n vremea când un „tătuca” poruncea şi toţi trebuiau să se alinieze la ce spunea el! La noi, dreptul la opinia personală, şi promovarea ei, este functional, de aceea în mod evident mai apar unele discuţii, divergenţe de păreri, dar fără urmări, fără să afecteze funcţionalitatea organizaţiei şi, asta, mi se pare normal! Numiţi contre între consilieri dezbaterile pe argumente? Să fim serioşi! Eu sunt de aproape 12 ani în organizaţie şi niciodată n-am simţit că e mai puternică decât acum, mai funcţională! Poate sunt unii care şi-ar dori să ne dezintegrăm, dar îşi fac iluzii! De pildă acum ne concentrăm asupra alegerilor legislative, unde trebuie să obţinem un scor bun, în aşa fel încât să înlocuim guvernarea Soros-istă potrivnică intereselor românilor!

Pentru că aţi dat dovadă de transparenţă, voci din interiorul partidului afirmă, pe la colţuri, fără să-şi asume spusele, că sunteţi nemulţumit de faptul că nu aţi fost dvs. candidatul la funcţia de primar şi, de asemenea, că doriţi un loc la parlamentare. Este adevărat?

Nicolae Dumitrescu: Altă prostie! Să ne înţelegem bine: nicSedinta constituire Consiliul Local Campulung 24 iunie 2016 052iodată nu mi-am dorit să candidez la primar şi asta o ştiu toţi colegii şi mai ales prietenii mei! Ce nu ştiu ei, este că am primit o propunere pentru asta, care între timp a fost abandonată de cel care a lansat-o şi pentru care, abia acum 2 zile, am realizat de ce!!! Era dreptul lui, pentru că eu niciodată n-aş fi putut să fac pentru el ceea ce a făcut preferatul! Cât priveşte intenţiile mele de a candida pentru Parlament, ar fi fost nepotrivite şi irealizabile din multe puncte de vedere! Am o vârstă şi trebuie să am alte preocupări!

Atunci, ne puteţi spune de ce colegii dvs. de partid se feresc să iasă şi să-şi asume declaraţii? De ce dvs. sunteţi singura voce a PSD Câmpulung?

Nicolae Dumitrescu: Nu sunt eu în măsură să comentez de ce colegii mei nu sunt mai vocali! Pot doar să gasesc o explicaţie că mulţi dintre ei sunt dependenţi în bună măsură de lideri şi le e teamă de consecinţe!

Ne puteţi spune şi care a fost motivul domnului Victor Bână de a renunţa la funcţia de consilier local.

Nicolae Dumitrescu: Cu Bână este altceva, el nu depindea de nimeni şi nimic! Eu cred că adevăratul motiv al său este că s-a implicat foarte mult în campania de locale, a clbătut oraşul în lung şi-n lat împreună cu ceilalţi colegi, a stat de vorbă cu foarte mulţi oameni, cunoscuţi sau nu, promiţând un alt mod de administrare a treburilor municipiului, total diferit de cel dezastruos al liberalilor vreme de 12 ani! Şi după aproape 4 luni constată că aproape nimic din ce a promis, nu se întâmplă! Poate este cam devreme şi s-a cam grăbit, dar el este un tip energic, dinamic, nu suportă acest ritm de melc! Cred că s-a greşit neintegrându-l în executiv! Şi acu, el ce să le spună oamenilor pe care i-a convins să ne voteze, dormiţi liniştiţi, primarul lucreaza pentru DUMNEAVOASTRĂ! A preferat să se dea deoparte!

Există „echipa PSD” sau există grupuri în interiorul PSD?

Nicolae Dumitrescu: Categoric, ECHIPA PSD! Nu există grupuri de interese în interiorul organizaţiei! Ele sunt în afară şi liderii trebuie să se depărteze de ele! Altfel nu va fi bine! De fapt eu asta reproşez administraţiei, dependenţa de grup de interese, lipsa transparenţei decizionale totale în cheltuirea banilor publici şi ruperea comunicării adevarate cu partidul care i-a promovat la conducerea administraţiei!  Ultima, este generată de primele două! Dar nu primarul sau preşedintele sunt partidul! Ei sunt doar nişte lideri vremelnici, echipa suntem noi toţi ceilalţi şi credeţi-mă că suntem uniţi şi puternici!

În cadrul partidului aţi primit mustrări vizavi de atitudinea dvs.? Vi s-a recomandat să demisionaţi sau vi s-a sugerat că veţi pierde calitatea de membru în urma celor declarate public?

Nicolae Dumitrescu: NICIODATĂ!!! De fapt ce motiv ar fi avut să facă asta, din moment ce absolut tot ce am afirmat şi afirm este ADEVĂRAT! Dacă m-aş ocupa de „fitile”, aş pleca singur imediat din partid! Dacă voi constata că vorbesc degeaba, pentru că sunt doar chestiuni de nuanţă, nu fundamentale, de schimbare de atitudine, atunci mă voi gândi singur dacă e cazul să mai rămân! Eu nu trăiesc din politică!

Pentru că spuneţi lucrurilor pe nume este posibil să nu fiţi bine privit de toată lumea de aceea vă mai întrebăm: Care va fi atitudinea dvs. pe viitor? Veţi intra într-un con de umbră sau veţi continua să răspundeţi la orice întrebare la fel de tranşant?

Nicolae Dumitrescu: Nu am de gând să renunţ în a mă implica în activitatea organizaţiei, nici la calitatea de consilier local cu care am fost investit, cu atât mai puţin la a formula public păreri despre anumite fapte neconforme! Şi voi răspunde la orice fel de întrebare la oricine doreşte să afle ceva de la mine! Nu cred că va îndrăzni cineva să încerce a-mi lua acest drept!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.