Municipiul Câmpulung are GAL! Cine face parte din asociere şi care este scopul acesteia!

Joia ce a trecut, la Câmpulung a avut loc o consultare publică cu privire la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Câmpulung – Argeș în cadrul GAL Câmpulung Muscel, constituit ca şi parteneriat public – privat.

La întâlnire au participat un număr de 65 câmpulungeni, interesaţi de problemele existente în cele trei zone ce se doresc prinse în Strategia de Dezvoltare Locală a municipiului, respectiv ZUM Cazărmilor, ZUM Pescăreasa şi ZUM Grui.

De prezentarea proiectului ocupându-se o firmă de consultanţă din Iaşi – ASCEDO.

Este de subliniat că la nivel de ţară există doar 63 de GAL-uri înfiinţate, însă nu toate au reuşit să prindă şi proiecte pe teme de dezvoltare.

La Câmpulung, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) Câmpulung Muscel a luată fiinţă recent, fiind formată din: Municipiul Câmpulung, Serviciul Public de Asistenţă Socială Câmpulung, Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, S.C. Piatra Craiului SRL, S.C. Capra Neagră SRL, S.C. Parga Sat SRL, Asociaţia Mişcarea Musceleană, Asociaţia „Muzeul Automobilului”, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, Ion Iliescu şi Georgian Băgneanu.

De precizat că la nivel de România, subiectul “GAL la nivel urban” este unul destul de controversat, existând precedentul periculos, ca pe viitor, să fie percepută o „taxă per locuitor”. Taxă impusă de primărie pentru supravieţuirea Asociaţiei ce se ocupă mai mult scriptic şi declarativ de atragerea de fonduri, dar şi de implementarea unor proiecte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.