Municipiul Câmpulung anunţă că îşi caută un partener „în vederea constituirii unei asocieri în participaţie pentru organizarea evenimentului – Împreună pentru Câmpulung – Zilele Municipiului Câmpulung, ediţia a XX-a”.

Anunţul este unul extrem de pompos, ci nu unul tehnic, simplu şi la obiect, care să precizeze scurt şi la obiect intenţia Primăriei Municipiului Câmpulung în a încheia un contract de asociere în participaţie, prin care se predă o bună parte din zona centrală a municipiului pentru organizarea a două seri de concerte (vineri – 20 iulie 2018 şi sâmbătă – 21 iulie 2018).

La capitolul „contribuţia părţilor în cadrul asocierii”: Municipiul Câmpulung se obligă predea organizatorului de evenimente o suprafaţă de teren de 2498 mp, situat în zona centrală, teren evidenţiat în schiţa de amplasament.

„Asociatul ofertant de servicii va suporta pe cheltuiala sa exclusivă contravaloarea serviciilor muzicale solicitate de Municipiul Câmpulung în zilele de 20 şi 21 iulie 2018 pentru artiştii/formaţiile menţionate în Caietul de Sarcini şi Contract.

Valoarea aportată de către Asociatul ofertant de servicii în cadrul contractului de asociere în participaţie nu poate fi mai mică de 115.000 lei cu TVA, valoare adusă în asocierea în participaţie sub formă de contraprestaţie”.

Totodată într-un alt paragraf se arată că „Asociatul ofertant datorează Municipiului Câmpulung pentru suprafaţa de 2498 mp o taxă de utilizare a domeniului public în valoare totală de 39.968 lei, pe care se obligă să o plătească în contraprestaţie cu servicii şi/sau bunuri în valoare totală mai mare sau egală cu 115.000 lei cu TVA”. Rezultând de aici că primăria îşi dă girul pentru a se face afaceri cu domeniul public al municipiului Câmpulung, în condiţiile în care primăria nu poate închiria suprafaţa de teren cu mai mult de 4 lei mp pe zi. Însă firma ce va organiza evenimentul, respectiv „activităţi de distracţie, comerţ cu amănuntul de produse alimentare şi alimentaţie publică (fără produse nealimentare), târg tradiţional şi alte activităţi ce se încadrează în specificul sărbătorilor de tip ziua localităţii, în perioada 19 – 22 iulie 2018”, va putea „subînchiria” domeniul public cu ce sumă doreşte, cât să poată plăti cele două seri de spectacole. De fapt suma de 115.000 lei cu TVA, care se va duce către artiştii: Marcel Pavel, Monica Anghel, Nicola, Mira, Riff şi Ştefan Bănică Jr.

De amintit fiind aici că în urmă cu doi ani, în anul 2016, aceeaşi suprafaţă în teren a fost ştirbită în acte cu o mie de metri pătraţi. Mai exact a fost pusă la dispoziţia organizatorului de evenimente o suprafaţă mai mare de 2500 mp, în condiţiile în care în acte apărea doar suprafaţa de 1450 mp. La ora actuală, aceeaşi suprafaţă ajungând la 2498 mp. Un fapt ce duce la gândul că domeniul public al municipiului Câmpulung a crescut de la un an la altul cu o mie de metri pătraţi fără a se autosesiza decât o parte din mass media locale şi câţiva consilieri locali. În condiţiile în care în bugetul local al municipiului s-a făcut o gaură legală de circa 36.000 lei, dacă ar fi să vorbim de suprafaţa lipsă în acte şi valoarea de închiriere legală de 4 lei mp pe zi, pentru cele nou zile câte au fost în anul 2016. Fără a pune aici în calcul valoarea obţinută de firma ce a avut la dispoziţie suprafaţa respectivă şi care a dat şi cu 30 lei mp pe zi. La un calcul simplu fiind vorba de o afacere de cel puţin 250 mii lei.

CITEŞTE ŞI:

„Municipiul Câmpulung organizează în perioada 14 – 22 iulie 2018 evenimentul Împreuna pentru Câmpulung – Zilele Municipiului Câmpulung. Manifestarea ajunsă anul acesta la cea de-a XX-a ediţie este un bun prilej pentru fii Câmpulungului, cât şi pentru mulţi dintre prietenii acestei urbe, aflaţi dincolo de graniţele judeţului ori ale ţării de a se întâlni şi de a participa la activităţi culturale, sportive etc.

În această perioadă, în centrul municipiului vor avea loc diverse manifestări artistice, parc de distracţie, comerţ cu amănuntul de produse alimentare şi alimentaţie publică (exclusiv produse nealimentare), târg tradiţional şi alte activităţi ce se încadrează în specificul sărbătorilor de tip ziua localităţii, activităţi ce se vor adresa locuitorilor şi publicului larg, contribuind în mod direct la crearea unui climat de sărbătoare.

Municipiul Câmpulung intenţionează organizarea unei părţi din programul celei de a XX-a ediţii a Zilelor în asociere în participaţie cu un prestator de servicii care să poată organiza acest tip de eveniment.

Operatorii economici interesaţi pot obţine Caietul de sarcini şi modelul Contractului de asociere în participaţie aprobate prin HCL nr. 81/28.06.2018 de la Compartimentul Programe – Prognoze din cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung sau de pe site-ul primăriei www.primariacampulung.ro /Informatii/ Selectie partener ZMC.

Ofertele se pot depune prin fax la nr. 0248 511036, prin e-mail pe adresa campulung@muscel.ro sau direct la sediul Primăriei Municipiului Câmpulung, str. Negru Vodă nr. 127, până la data de 6 iulie 2018, ora 15.00.”, se arată în anunţul primăriei Câmpulung.

CITEŞTE ŞI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.