Minune în primăria Câmpulung! Proiectul Kretzulescu distrus pentru 8,1 milioane lei va fi finalizat cu numai 4 milioane lei!

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şigard de agrement Complex Parc Kretzulescu”, pe scurt eşecul Kretzulescu, mai are nevoie de 4 milioane de lei pentru a fi finalizat din bani de la bugetul local.

Totul în condiţiile în care pe bani europeni, rambursaţi de primăria Câmpulung din banii contribuabililor,  realizarea a numai 23,9% a costat nici mai mult nici mai puţin de 8.162.592,19 lei. Respectiv săpăturile arheologice din cele două parcuri centrale (Kretzulescu şi Grădina Publică „Merci”), câteva tone de borduri din granit, minunatele lămpi de iluminat de 18.284 lei bucata fără TVA şi montaj, câteva zeci de bănci şi ceva covoare asfaltice pe alei, plus tăierea arborilor.

Acum, primarul Câmpulungului Liviu Ţâroiu doreşte să obţină girul Consiliului Local pentru a la proiectul Kretzulescu în forma în care s-a elaborat pe motiv  că „în forma în care a fost elaborat, proiectul  nu este eligibil pentru a primi o altă finanţare externă în cadrul exerciţiului financiar 2014 – 2020”. După care se are în vedere cheltuirea altor bani din bugetul local pentru întocmirea unor noi documentaţii tehnice pe obiective distincte, ce pot funcţiona independent, în speţă: Grădina Publică (dotări: echipamente fântână arteziană, loc de joacă – aproape finalizat printr-o sponsorizare de 25.000 euro din partea Holcim); Parcul Kretzulescu; Clădire Băi Kretzulescu; Bulevardul Pardon; străzile Negru Vodă şi Nicu Leonard.

Cert este că din noile calcule, proiectul estimat iniţial, pe fonduri europene la un cost total de gard-341.305.872,18 lei fără TVA, adjudecat de asocierea de firme SC Grup Corint SA Alba Iulia (devenită între timp SC Corint Restaurare SRL Braşov) şi SC Harbău SRL Miercurea Ciuc, pentru un contract de lucrări de 24.778.656,00 lei fără TVA, este acum reevaluat pentru a fi finalizat la puţin peste 12 milioane lei, dacă punem în calcul suma rambursată de 8.162.592,19 lei şi calculul făcut pentru terminarea lucrărilor de încă 4 milioane lei.

De amintit este că pentru întocmire de hârtii s-au mai cheltuit sume impresionante până la demararea proiectului, iar din banii ce au fost rambursaţi fondurilor europene de la bugetul Câmpulungului s-au înfruptat şi alte firme precum cele ce au oferit diverse servicii:

Servicii de management al proiectului – SC GROSSMANN ENGINEERING SRL (administrator estegradina-publica-merci-10 Iulian Herţanu, cumnatul expremierului Victor Ponta) – 374.500 de lei fără TVA;
– Achiziţia serviciilor de informare şi publicitate – MEDIA CONSULTA INTERNATIONAL SRL – 554.410 lei fără TVA – un contract derulat de firma lui Bogdan (Bobo) Răcăşanu;
– Servicii de dirigenţie de şantier pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente proiectului – SPECIALIST CONSULTING SRL – 260.000 lei fără TVA;
– Revizuire şi adaptare Proiect Tehnic, inclusiv Detaliile de execuţie – CONSILIER CONSTRUCT SRL – 355.782 lei fără TVA.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.