Primarul municipiului Câmpulung Elena Lăsconi a anunțat, în această seară, că un câmpulungean a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit mai multe recipiente cu Mercur într-un spațiu de la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Alexandru cel Bun.
La fața locului au ajuns echipaje ale Poliției, Pompierilor, Primăriei și o echipă a Gărzii de Mediu.
”Două recipiente cu Mercur (de aproximativ un litru fiecare) au fost găsite în fosta uscătorie a blocului D28. Un vecin a văzut câteva pete pe jos. Și-a dat seama că e Mercur. Într-un sac mai sunt recipientele pline. Câmpulungeanul a sunat la 112.
A ajuns Garda de Mediu și echipajul special al ISU Argeș (Nuclear, Bacteriologic, Chimic, Radiologic). Așteptăm echipa de la Arme, Explozibili și substanțe periculoase de la IPJ Argeș. Zona a fost securizată de către Politia națională, Jandarmerie și Poliția Locală.
Urmează să ridice Mercurul și apoi ancheta care va stabili vinovatul. E clar că va fi un dosar penal.”, a anunțat primarul Lăsconi.
”În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind sesizarea unei persoane din Câmpulung, referitor la faptul că ar fi descoperit în mod accidental o substanță necunoscută, posibil metal lichid – mercur, în timp ce se afla într-o încăpere comună a unui bloc de locuințe, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În seara zilei de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un locatar al unui bloc din același municipiu ar fi descoperit, în timp ce făcea ordine într-un spațiu comun al blocului, cu destinația de uscătorie, după ce a mutat un sac, că din acesta se scurge o substanță potențial periculoasă.

În urma sesizării, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au asigurat locația în cauză.

La fața locului s-au prezentat reprezentanți ai I.S.U. Argeș, precum și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, pentru ridicarea în condiții de siguranță a substanței susceptibile a fi o substanță cu potențial toxic.

În cauză polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut și luarea măsurilor legale care se impun.”, a comunicat IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.