Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului Orban să găsească soluţii pentru a le da medicilor din prima linie, care tratează bolnavii de COVID-19, câte un bonus de 500 euro în plus la salariu.

Potrivit mai multor cadre medicale primează viaţa, ci nu banii.

Cei ce lucrează în sistemul de sănătate dorind ca factorii de decizie să le pună la dispoziţie echipamente de protecţie, pentru a nu ajunge în situaţia de a îşi risca sănătatea sau, chiar, vieţile.

„Am senzația că vorbim în van.

Eu unul nu vreau sporuri în bani sau mai știu eu ce, vreau echipamente de protecție, ce să fac cu banii dacă am crăpat?!?”, este concluzia amară trasă de medicul muscelean Mădălin Iordache.

Totul în contextul în care managerii de spitale au făcut apeluri la donatori şi sponsori, dar spun ba că au toate materialele posibile şi imposibile, ba că nu au de nici unele. În timp ce personalul din sistemul de sănătate publică se arată contrariat de faptul că nu sunt echipamente îndeajuns, deşi s-au primit destule donaţii, însă în unele dintre cazuri echipamentele primite nu sunt cele care să le ofere o protecţie maximă în faţa COVID-19.

Echipamentele adecvate, strict destinate mediului sanitar şi care pot proteja oamenii din prima linie sunt destul de scumpe şi foarte greu de găsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.