Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung găzduiește marți, 10 aprilie 2018, începând cu ora 14.00, lansarea lucrărilor „Radu Negru Vodă” – autori: Cristian Moșneanu şi Cornel Bîrsan și „Regina Maria” – autor Cristian Moșneanu, eveniment organizat la inițiativa Asociației „Radu Negru” din Câmpulung Muscel.

„Regina Maria”, de Cristian Mosneanu, este al treilea volum al colecției de istorie „Centenarul Marii Uniri”.
„Iubirea mea pentru această ţară, pe care am făcut-o a mea prin lacrimi şi suspine, a ajuns pentru mine ca o religie. Mă simt legată de ea prin lanţuri de oţel, legată prin inimă, prin creier şi prin sânge. Simt că fiecare din cei şase copii ce i-am dat, e unul din inelele acestui lanţ pe care numai moartea şi dezastrul ȋl pot sfărâma.” – Regina Maria

„Radu Negru Vodă”, de Cristian Mosneanu şi Cornel Birsan, este al patrulea volum al colecției de istorie „Centenarul Marii Uniri”.
Cel mai bun argument al faptului că înainte de Basarab cel Mare exista un stat valah bine închegat ne este dat de Ștefan, fiul comitelui cuman, Parabuch din Severin, care declara la anul 1325 că puterea regelui Carol Robert „nu poate întru nimic să stea împotrivă şi să se compare cu puterea lui Basarab”. Vorbele lui sunt garanţia faptului că Ţara Românească nu era un stat puternic creat peste noapte de „Sfântul duh al istoricilor”, un stat pe care Basarab nu avea cum să îl formeze în cei câţiva ani de domnie, ci era un stat unitar, cu o economie, viaţă socială şi putere armată de excepţie, consolidat în cei 24 de ani de domnie a lui Radu Negru Vodă.

Cele două lucrări fac parte din Colectia „Centenarul Marii Uniri”. La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, editura Librex își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului și dorind să aducă propria contribuție la marcarea acestuia, lansează proiectul editorial „Colecția Centenarul Marii Uniri” – 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărui personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii ca stat unitar român. Prima carte din colecția este Mihai Viteazul, primul domnitor român care a realizat unirea ţărilor române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul.

Vor participa:

Cristian Moşneanu, Istoric

Ştefan Dumitrache, Director al Muzeului Curtea de Argeș

Bogdan Gîlculescu, istoric

Ionuţ Radu, Editor

Vă așteptăm cu mult drag de România marți, 10 aprilie 2018, orele 14.00, la Colegiul Național Pedagogic „CAROL I” din Câmpulung!”, este invitaţia lansată de către organizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.