Alianţa pentru Centenar a organizat Marşul Centenarului, un Marş în care tineri studenţi români şi basarabeni parcurg pe jos 1300 de kilometri, pentru a duce de la Alba Iulia la Chişinău Flacăra Tricoloră a Unirii, aprinsă la 1 iulie în Cetatea Unirii, la Alba Iulia.

Marșul Centenarului a început din Alba-Iulia, Cetatea-simbol, la data de 1 iulie 2018, iar destinația finală va fi Chișinăul, la data de 1 septembrie 2018.

La ora actuală, Marşul Centenarului a intrat pe meleaguri muscelene şi se găseşte la Godeni, unde face un popas de puţin timp, după care şi va continua drumul spre Câmpulung – Prima Capitală a Ţării Româneşti.

În lungul lor drum parcurs la pas, unioniştii, le spun oamenilor: „Venim de la Alba Iulia, mergem la Chişinău! Facem Unirea, să nu mai avem graniţă la Prut.

În această seară, de miercuri, 25 iulie 2018, Marşul Unirii va ajunge la intrarea în municipiul Câmpulung, unde vor fi întâmpinaţi de unionistul câmpulungean Mihai Eftimie şi de toţi cei ce cred în Unirea Basarabiei cu România.

Muzeul Automobilul Românesc de la Apa Sărată îşi va deschide larg porţile pentru a primi Marşul Unirii şi a le prezenta tinerilor primele maşini fabricate la Câmpulung – IMS şi ARO.

Marşul va continua cu o nouă oprire la Mănăstirea “Negru Vodă”, iar după un tur al municipiului Câmpulung va urma o perioadă de odihnă, pentru ca joi, 24 iulie 2018, să fie continuat spre Târgovişte.

În jurul orei 20.00 Marşul Centenarului o să ajungă în centrul municipiului Câmpulung. În Caravana Centenarului fiind trei autocare în culorile tricolorului românesc, transformate într-un adevărat Muzeu al Unirii.

„Traversăm Carpații și Prutul, vom urca dealuri și vom coborî văi, toate acestea pe o distanță de 1300 km.

Vara aceasta, de la Carei la Babadag și de la Naslavcea la Giurgiulești, vom bate fiecare colț al Țării, pentru ca în septembrie să ne ducem până la capăt: până la capătul lumii pentru a spune că UNIREA REPUBLICII MOLDOVA CU ROMÂNIA este o prioritate care trebuie să se întâmple ACUM, în Anul Centenar.”, este mesajul pe care tinerii unionişti îl transmit tuturor.

Foto sursa Facebook şi unul dintre tinerii participanţi la Marşul Centenarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.