Conducerea Muzeului Municipal Câmpulung a anunţat că sâmbătă, 18 mai 2019, când la nivel european se organizează „Noaptea Muzeelor”, secţiile instituţiei vor fi deschise după următorul program:

MAUSOLEUL EROILOR DE LA MATEIAŞ:

– program de vizitare 09.00 – 20.00, între orele 16.00 și 20.00 intrarea este gratuită.

CASA MEMORIALĂ „GEORGE TOPÎRCEANU”:

– program de vizitare 09.00 – 20.00, între orele 16.00 și 20.00 intrarea este gratuită.

SECŢIA DE ETNOGRAFIE ŞI ARTĂ POPULARĂ:

– program de vizitare 09.00 – 20.00, între orele 16.00 și 20.00 intrarea este gratuită.

În cadrul Secţiei de Etnografie şi Artă Populară putând fi vizitată şi expoziţia temporară: „Estetic și sinteză în portul popular românesc”.

SECŢIA DE ISTORIE ŞI ARTĂ PLASTICĂ:

– program de vizitare 18.00 – 22.00 (ultimul vizitator) intrarea este gratuită la expozițiile temporare: „Sigilii și ștampile din colecția Muzeului Municipal Câmpulung” şi „Figuri emblematice ale regimentelor muscelene”.

Este de remarcat că, managerul Muzeului Municipal Câmpulung, Alexandru Oprea, a transformat evenimentul „Noaptea Muzeelor” doar în „Seara Muzeelor”.

Potrivit unor zvonuri, în aproape toate instituţiile statului, în caz instituţiile din subordinea primăriei Câmpulung, există probleme financiare. Bugetele extrem de mici alocate îndeosebi pentru „mai buna funcţionare” a instituţiilor de artă, cultură şi muzeale nu par a mai fi suficiente pentru organizarea unor evenimente de amploare. Şi cum, deja se ştie că Muzeul a stins luminile la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, pentru că pe timp de noapte este în zonă o beznă totală, era de aşteptat ca şi evenimentele muzeale, precum expoziţiile, şi alte genuri de manifestări să înceapă să dispară, posibil până la închiderea rând pe rând a secţiilor Muzeului Municipal Câmpulung. Că doar în plină criză de imagine electorală de ce ar mai fi politicieni atraşi de exponatele de muzeu, care oricum nu votează?

Interesant fiind că managerul Alexandru Oprea nu a ieşit cu nici o declaraţie publică vizavi de situaţia de austeritate despre care tot umblă vorba prin Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.