„Din cauza legislației din ce în ce mai restrictive cu privire la respectarea normelor ISU, normelor de securitate și protecție, a numărului mare de avize necesare pentru organizarea de adunări publice, cât și a pericolelor iminente determinate de nerespectarea unor reguli simple de conduită (aruncarea cu spray-uri în foc sau cu materiale inflamabile), începând din acest an nu mai organizăm evenimentul “Focul lui Sumedru”, care se desfășura în spatele Clubului ARO din Câmpulung, eveniment organizat de către PNL Câmpulung timp de 15 ani.

Susținem cu tărie promovarea tradițiilor locale și în special a evenimentului “Focul lui Sumedru”, de aceea considerăm că această manifestare trebuie să fie organizată și în Câmpulung, la fel ca în localitățile din jur, de către autoritățile locale în parteneriat cu instituțiile abilitate (ISU, Jandarmerie, etc..), singurele care pot oferi o protecție totală participanților la eveniment și care pot oferi cetățenilor posibilitatea de a se bucura de acest eveniment în deplină siguranță.

În vederea susținerii celor spuse mai sus, grupul PNL din Consiliul Local Câmpulung va depune un amendament la proiectul de buget pentru anul 2019 prin care va cere introducerea acest eveniment în lista de activități culturale finanțate de la bugetul local și organizate de către Primăria Municipiului Câmpulung. Consiliul Local, Primăria și dl. primar trebuie să-și asume organizarea unui astfel de eveniment dorit de către populația municipiului și să renunțe la talciocurile și târgurile organizate cu diferite ocazii (inclusiv de Sf. Dumitru) sub pretextul ca sunt activități culturale, activități care nu au alt scop decât umplerea buzunarelor unor întreprinzători din alte județe, în dauna câmpulungenilor.

În speranța că mesajul nostru a fost bine înțeles, și anume că siguranța cetățenilor și a copiilor este foarte importantă și că este de datoria autorităților locale să ofere această siguranță, vă mulțumim pentru participarea la “Focul lui Sumedru” organizat de PNL în anii trecuți și sperăm să ne vedem cu bine, la anul, la “Focul lui Sumedru” organizat de Primăria Câmpulung.”, precizează conducerea PNL Câmpulung printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.