S-a dat liber la răscumpărarea acţiunilor deţinute la SC Edilul CGA SA de SC Financiar Urban SRL. Proiectul prin care se solicita o rectificare bugetară  a trecut de votul consilierilor locali.

Pe scurt fiind vorba de răscumpărarea unui pachet de 31 la sută din acţiunile Edilul CGA SA, pachet ce a fost vândut în 2007, către SC Financiar Urban SRL, pentru a fi salvată de la faliment societatea Edilul CGA.

După cum bine se ştie, SC Edilul CGA SA urmează să se asocieze cu RAJA Constanţa pentru a se putea derula investiţii pe fonduri guvernamentale sau europene, date fiind reţelele de apă şi canalizare foarte vechi şi cu mari probleme.

Prin H.C.L. nr. 23/28.02.2017 s-a aprobat imputernicirea unei comisii, care să negocieze achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute de SC Financiar Urban SRL la SC Edilul CGA SA.

            În urma întocmirii raportului de evaluare a acţiunilor societăţii SC Edilul CGA SA Câmpulung la data de 31 decembrie 2016, de către evaluatorul autorizat Ec. Pernes Ioan, membru titular ANEVAR, a rezultat o valoare nominală a unei acţiuni de 1,18635 lei/acţiune. Numărul acţiunilor deţinute de SC Edilul CGA SA Câmpulung este de 2.830.068.

            Pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni este necesară suplimentarea sumei prevazută iniţial prin bugetul local pe anul 2017 de la 200 mii lei la 3.307 mii lei, adică suma de 3107 mii lei.

            Astfel că, s-a propus şi decis ca suma de 3107 mii lei necesară pentru cumpărarea acţiunilor să se realizeze prin utilizarea sumei de 963 mii lei din excedentul bugetar al anilor precedenti, iar diferenţa de 2144 mii lei prin virări de credite bugetare rămase disponibile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.