În întreaga lume există zeci de poduri celebre sau unele spații publice unde îndrăgostiții își prind așa-zisele „lacăte ale iubirii”, ca un simbol al dragostei nemuritoare.

De mai mult timp și pasarela pietonală din Câmpulung, cea ”de la Autogară”, a devenit locul unde tinerii au prins lacăte ale iubirii aruncând cheile în Râul Târgului. Numai că, la Câmpulung se pare că nici ”dragostea” pentru oraș nu are limite, pentru că niște tineri posibil mai glumeți din fire, deși gestul e mai mult de plâns, au prins… prezervative în plasa de protecție a pasarelei.

Istoria „lacătelor dragostei” datează de cel puțin 100 de ani. Ea s-a născut dintr-o poveste sârbă, din timpul Primului Război Mondial, despre un pod din orașul balnear Vrnjacka Banja, numit „Podul de dragostei”. Povestea spune că Nada, directoarea unei școli locale din localitatea Vrnjacka Banja, s-a îndrăgostit de un ofițer sârb pe nume Relja. După ce s-au logodit, Relja a trebuit să plece la război în Grecia, unde s-a îndrăgostit de o femeie din Corfu. Ca o consecință, Relja și Nada au rupt logodna. Tânăra nu și-a revenit niciodată din lovitura devastatoare dată de iubitul ei, iar după ceva timp a murit din cauza suferinței în dragoste și a nefericirii. După această întâmplare, tinerele din Vrnjacka Banja au dorit să își protejeze dragostea așa că au început să scrie numele lor și al celui drag pe lacăte pe care le-au prins de balustrada podului pe care Nada și Relja obișnuiau să se întâlnească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.