Primăria Municipiului Câmpulung a organizat, în data de 25 iulie 2018, orele 12.00, o întâlnire prilejuită de începerea lucrărilor pentru Planul Urbanistic General. Planul, realizat pentru teritoriul administrativ al municipiului, urmăreşte reglementarea dezvoltării municipiului pentru următorii 10 ani.

O întâlnire care a fost anunţată foarte târziu pe propriul site al primăriei cu o zi şi jumătate  înainte şi despre care foarte mulţi, chiar şi directori de instituţii publice, nu au ştiut. Deşi s-au trimis şi câteva invitaţii cu o zi înainte.

Potrivit celor precizate în anunţ:

„Noul PUG urmăreşte stabilirea unei viziuni de dezvoltare a teritoriului şi activităţilor în contextul schimbărilor economice, sociale şi politice la care suntem martori. De aceea, considerăm că procesul de consultare a populaţiei trebuie să se desfăşoare în paralel cu elaborarea documentaţiei, astfel încât viziunea de dezvoltare să reflecte cât mai fidel opţiunile comunităţii locale.

Întâlnirea este adresată persoanelor din administraţie, învăţământ, sănătate publică, asistenţă publică, alte domenii de interes major, intelectualităţii umaniste şi tehnice, oamenilor de afaceri şi, în general, persoanelor interesate de dezvoltarea oraşului (n.red. municipiu).

După prezentarea stadiului lucrărilor în legătura cu Planul Urbanistic General, se va organiza o dezbatere îndreptată în următoarele direcţii:

– identificarea problemelor majore cu care se confrunta populaţia şi a disfuncţiilor la nivel urban;

– identificarea oportunităţilor de dezvoltare.

Discuţiile vor evidenţia categorii de probleme (echipare edilitară, mediu, infrastructură rutieră şi probleme de trafic, calitatea spaţiului public, reabilitarea patrimoniului natural şi construit, dezvoltarea teritorială)”.

Primăria Municipiului a fost reprezentată de primarul Liviu Ţâroiu şi de reprezentanţi ai direcţiilor, serviciilor şi compartimentelor din cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung.

Echipa de elaborare a PUG a avut mai mulţi reprezentanţi, printre care: arhitectul Irina Popescu – Criveanu (Quattro Design – Arhitecţi şi Urbanişti Asociaţi – şef de proiect) şi dr. ing. Ionuţ Mitroi (TTL Planning – coordonator al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă).

A

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.