La Piaţa Primăriei din municipiul Câmpulung se lucrează în ritm alert, dar şi în funcţie de capriciile vremii. De această dată lucrările fiind ţinute pe loc nu de lipsa muncitorilor, ci de condiţiile meteorologice.

Data finalizării proiectului de amenajare a Pieţei Primăriei Câmpulung, cu o valoare de circa 1,5 milioane euro, este una ţinută la secret, deşi reprezentanţii Administraţiei Publice Locale speră ca lucrările să fie încheiate în maxim o lună… două, dacă ploile vor înceta. Totul, în ciuda faptului că termenul prevăzut pentru încheierea construcţiei era de 17 ianuarie 2019. Asta dacă este să ne luăm după termenul afişat, la vedere, în zona de şantier în lucru a asocierii de firme Ratelen Construct SRL şi Grup Concif SRL.

Şi cu toate speculaţiile, cu toată mizeria şi cu tot praful, se lucrează, iar muncitorii sunt extrem de deranjaţi în momentul în care văd că sunt filmaţi sau fotografiaţi. Atât de supăraţi încât aproape că sar la bătaie, ca să nu mai vorbim de vocabularul foarte colorat şi care nu poate să fie redat cu exactitate decât, eventual, într-un articol interzis minorilor. În cazul în care doresc să aibă parte de intimitate, îi rugăm pe cei responsabili să ia măsurile legale privind protejarea zonei de şantier nu numai de ochii privitorilor curioşi, dar şi de eventualitatea petrecerii unui incident nefericit.  Dat fiind că, zona de şantier este zilnic tranzitată de zeci, chiar sute, de câmpulungeni, unii care au nevoie la Finanţe, alţii care locuiesc în zonă şi care sunt expuşi, la tot pasul, la tot felul de pericole.

Un exemplu elocvent sunt treptele de la „Fisc”, care le pot provoca luxaţii contribuabililor mai atenţi la dările către stat decât la capcanele din faţa lor.

De subliniat că, la începutul lunii aprilie a.c. (03.04.2019), asocierea a trei firme (SC CONTEH BARENGOTT SRL – lider, SC GRUP CONCIF SRL,- asociat şi SC RATELEN CONSTRUCT SRL – asociat) a încheiat şi contractul privind proiectarea, execuţia şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pentru proiectul de „Reabilitare strada Negru Vodă și strada Republicii” – cu o valoare estimativă de 5.576.339,90  lei.

De asemenea conform unei statistici online, numai societatea GROUP CONCIF SRL a încheiat 32 contracte de achiziții publice în valoare totală de 17.527.722,79 lei.

Exemple:

11 iulie 2017 – Contractul de achiziţii publice pentru execuţia de lucrări de asfaltare pe strada Valea Tiţei pe L= 900 m şi strada Valea Ursului pe L= 750 m, din municipiul Câmpulung, judeţul Argeş – 917.980,11 lei;

16 august 2017 – Contractul  pentru podul de pe Şoseaua Naţională, licitaţie ce a cuprins două loturi – două poduri (Şoseaua Naţională şi Tabaci) cu o valoare de 620.914,01 lei;

18 octombrie 2018 – Lucrări de asfaltare drumuri – 405.083,17 lei – comuna Rucăr

Totodată, firma Ratelen Construct S.R.L. a încheiat 35 contracte de achiziții publice în valoare totală de 27.531.547,17 lei şi are pe rolul instanţelor de judecată un număr de 63 dosare.

Cât priveşte cea de-a treia firmă, din asocierea care are cele mai mari contracte cu municipalitatea pentru lucrări de amploare, Conteh Barengott S.R.L (din Târgovişte, Dâmboviţa) a fost înfiinţată în anul 2001 şi trasă pe dreapta în anul 2014 pentru ca la data de 18 martie 2019 să fie reactivată. Interesant fiind că în 02 octombrie 2018, firma încă nereactivată a obţinut un contract  de „Asfaltare strada Chivoieşti km 0+000-0+700 într-o comună din judeţul Dâmboviţa pentru suma de 434.181.36 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.