Copiii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, au posibilitatea de a participa la atelierul de caligrafie organizat de Muzeul Municipal Câmpulung în ultima zi a lunii Martie a.c.

Pentru a afla istoria scrierii și pe cea a instrumentelor de scris, elevii se pot înscrie până în data de 30 Martie 2023, în limita locurilor disponibile.

Înscrierea participanților se face telefonic la numărul 0748165829, în perioada 13 – 30 Martie 2023, în limita locurilor disponibile.

Taxa de participare este de 3 lei /elev.

”Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă anunța că în data de 31.03.2023, între orele 09.00 – 16.00, în cadrul Secție de Istorie și Artă Plastică se va desfășura atelierul de caligrafie: ”Istoria scrierii și a instrumentelor de scris”.

Un  proiect de educație muzeală ce se adresează copiilor din clasele I – VIII, doritori să călătorească în timp pentru a cunoaște istoria scrisului și a instrumentelor de scris și care sunt curioși să încerce scrierea din documente medievale, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică. Scopul programului de educație muzeală este promovarea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Municipal Câmpulung, în special a colecției de documente istorice.

Participanții se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii respectiv a instrumentelor de scris.

Sub directa coordonare a specialiștilor muzeului, copiii vor realiza semne grafice (linii, bastonașe, figuri paleografice) cu diverse ustensile de scris (pană, peniță și pensulă).

De asemenea elevii vor avea posibilitatea de a folosi tiparnița pentru a imprima textul scrisorii boierului Neacșu din Câmpulung adresată judelui Brașovului Hans Beckner prin care îl avertiza asupra mișcărilor turcilor de la Dunăre, prima scriere în limba română scrisă cu caractere chirilice. Vă așteptăm cu mult drag!”, se arată în invitația Muzeului Municipal Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.