Muzeul Municipal Câmpulung a organizat astăzi, miercuri, 25 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, o serie de manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”.

În acest an, ceremonia de depunere de coroane și serviciul religios au fost însoțite de deschiderea oficială a două expoziții de tematică istorică și militară: Tradiții Militare Muscelene și Memoria Marelui Război – Județul Argeș, aceasta din urmă fiind organizată în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național.

Aceste expoziții au rolul de a comunica, cu această ocazie cu adevărat deosebită pentru istoria și societatea musceleană, elemente dedicate istoriei militare și comemorative specifice acestui spațiu, dar și de a spori gradul de cunoaștere și conștientizare al vizitatorilor asupra realităților istorice și sociale ale zonei.

După prezentarea onorului militar și intonarea Imnului Național al României, a avut loc o slujbă religioasă, urmată de discursurile reprezentanților autorităților regionale și locale.

Invitaţii şi participanţii la eveniment au putut lua parte şi vernisajele expozițiilor: Tradiții militare muscelene şi Memoria Marelui Război.

Festivitatea dedicată Zilei Armatei Române s-a încheiat cu ceremonialul de depunere de coroane la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, moment solemn în capela Mausoleului.

Totodată, în cadrul proiectului de educație prin cultură destinat protejării, întreținerii curente, conservării, păstrării și promovării obiectivelor comemorative  „MEMORIA MARELUI RĂZBOI” realizat în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, elevii Colegiul Național „Dinicu Golescu” vor participa, în perioada 25 – 27 octombrie, la:

–           Expoziția-vernisaj și procesiunea comemorativă de la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș – Valea Mare Pravăț Argeș, 25 octombrie începând cu ora 10.00

–           Excursie documentară din 26 octombrie 2017 .

–           Concurs – educație prin cultură, organizat la Colegiul Național „Dinicu Golescu”- 27 octombrie începând cu ora 11.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.