La început de decembrie, 69 de persoane au fost depistate că munceau la negru

Aproape de final de an 2015, în numai trei zile, salariaţii de la Inspecţiaitm 2 Muncii au demarat ample controale la nivel naţional pentru a depista persoanele ce muncesc la negru. În urma controalelor efectuate în perioada 02 – 04 decembrie 2015, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 1.035.300 de lei, adică 235.295 de euro.
De asemenea au fost depistate 69 de persoane care lucrau la negru.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 807.800 de lei, din care 560.000 de lei pentru muncă la negru.
Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără a le fi întocmite contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut două propuneri de cercetare penală.

Au fost sancţionaţi 187 de angajatori în urma a 810 controale

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 227.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 45 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 22 dintre ele s-au înregistrat în Bucureşti. Au fost sancţionaţi 414 angajatori în urma a 571 de controale. „Am ales drept obiectiv principal aplicarea unitară a legii şi comunicarea rezultatelor înregistrate în urma controalelor. Suntem imediat la faţa locului când au loc evenimente şi cercetăm fiecare aspect, fie că este vorba de domeniul relaţiilor de muncă, al securităţii şi sănătăţii în muncă sau supravegherea pieţii.” – a precizat inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu.
Nici agenţii economici de la nivel de zonă Muscel nu au scăpat neverificaţi de inspectorii de muncă, rezultatele fiind incluse în statistica de la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.