La Câmpulung, aleșii au decis ca bursele școlare să fie de circa 5 lei lunar pentru orice elev cu medie de peste 8.50 și nota 10 la purtare

În data de 17 ianuarie a.c., preşedintele României Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011. Lege prin care este instituită obligaţia pentru consiliile locale să acorde burse de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversar. Burse ale căror cuantumuri sunt stabilite anual prin Hotărâre de Guvern.

La finele anului trecut, aleşii câmpulungenilor au aprobat modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 128 din 28.09.2018, referitoare la cuantumul burselor ce se acordă elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Câmpulung în anul şcolar 2018 – 2019. Astfel sintagma „lei / lună” din cuprinsul Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung nr. 128 din 28.09.2018 a fost înlocuită cu sintagma „lei / an şcolar”.

Cu alte cuvinte s-a decis ca elevi ce au obţinut locurile I, II sau III la olimpiadele naționale și s-au calificat pentru internaționale să primească 1000 de lei anual, iar cei ce au obținut unul dintre locurile I, II sau III la competiții sau concursuri naționale să primească 500 lei anual.

Totodată nici bursele de merit, de studiu și cele de ajutor social nu se vor mai acorda lunar, ci anual în sumele stabilite de consilierii locali și care ajung la minim 50 de lei / maxim 200 lei anual pentru elevii cu media generală peste 8.50 și nota 10 la purtare. Excepție făcând cazurile sociale unde media generală trebuie să fie peste 7 și nota la purtare 10 pentru a se beneficia de bursă de studiu.

La un calcul simplu, cea mai mică bursă pe care un elev câmpulungean o primește este de aproximativ 5 lei lunar.

În materialul video cum au decurs discuţiile cu privire la subiectul burselor şcolare în cadrul şedinţei Consiliului Local din data de 17 decembrie 2018.

1 COMENTARIU

  1. De ce ne mirăm? Burse de merit? Ce merit? Ce carte? Ce știință? Pentru ce? Nu-i lăsați pe copii să învețe!!!!! România și românii nu au nevoie de așa ceva! Trimiteți-vă copii să se imbecilizeze alături de țiganii care nu știu/ nu vor să știe să citească la Colegiul Tehnic Câmpulung, dar cărora statul le asigură burse profesionale de aproape 200 roni pe lună. Ei sunt viitorul întunecat al țării….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.