Primarul Liviu Ţâroiu, un nou mandat, dar şi o mulţime de oameni noi în jurul său. În ultimul an mai multe posturi au fost scoase la concurs şi au fost ocupate de persoane care aveau „rezervare” la un scaun de muncă la stat în primăria Câmpulung. Concursuri de ochii lumii în care s-a cerut vechime în muncă, studii specifice postului, cunoştinţe de operare calculator, dar şi cunoaşterea limbii române.

Numai că, ultimele două enumerate lasă mari semne de întrebare atunci când vine vorba de redactarea unui document oficial.

Spre exemplu, Irina Vrînceanu, consilier juridic în cadrul primăriei Câmpulung şi persoana care are calitatea de jurist al Consiliului Local, se pare că nu face faţă volumului mare de muncă. Totul, pentru că din momentul în care a apărut pe funcţie s-au strecurat destule „erori”… scuzabile în proiectele de hotărâre, în hotărârile Consiliului Local şi tot aşa.

Este destul de greu ca să parcurgi rânduri întregi de cuvinte unele cu diacritice altele fără, ba chiar să vezi că s-a schimbat şi titulatura oficială a municipiului din „Câmpulung” în „C-lung”.

Lucruri pe care nici măcar aleşii nu le-au sesizat, iar multe acte oficiale au părăsit primăria cu „erori” ce din punct de vedere juridic sunt destul de însemnate mai ales dacă vorbim de o hotărâre de Consiliu ce ar putea fi atacată de orice muritor de rând pe motiv că municipiul în care locuieşte se numeşte „Câmpulung”, nu „C-lung”.

Exemplu de text necorectat şi redat integral exact aşa cum a fost primit: „2. Prin adresa nr. 174/18.10.2017 cu număr de intrare 31745/19.10.2017 si nr. 179/30.10.2017 cu număr de intrare 32942/30.10.2017- Casa de Cultura „Tudor Musatescu” C-lung, solicita achiziţionarea unui sistem de lumini, in vederea bunei funcţionali a activităţii Casei de Cultura (conform Programului anual al manifestărilor aprobat de Consiliul Local C-lung), Încheierea si derularea unor colaborări cu alte instituţii culturale si de specialitate si pentru secţia de teatru, care funcţionează in cadrul activităţilor organizate si desfăşurate de Casa de Cultura „Tudor Musatescu”.

Suma de 50 mii lei se va aloca din fondul de rezerva capitol bugetar 54.02-50.04 „Fondul de rezerva bugetara la dispoziţia autorităţilor locale” pentru capitolul bugetat 67.02 „Cultura, recreere si religie” – transferuri intre unităţi ale administraţiei publice;

  1. In vederea realizării obiectivului de investiţii „PT+ Execuţie împrejmuire (gard) la clădirea Policlinica” se va aloca Spitalului Municipal C-lung din fondul de rezerva prin transfer suma de 26 mii lei, capitol bugetar 54.02-50.04 „Fondul de rezerva bugetara la dispoziţia autorităţilor locale” pentru capitolul bugetat 66.02 „Sănătate” – transferuri intre unităţi ale administraţiei publice”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.