Muzeul Municipal Câmpulung vă invită joi, 17 mai 2018, la ora 11.00, la Mausoleul de la Mateiaş, unde vor avea loc o serie de ceremonii religioase şi militare dedicate Zilei Eroilor, celebrată an de an în Ziua Înălţării Domnului.

Cu acest prilej, Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpulung, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA – Ocolul Silvic Câmpulung, Şcoala Gimnazială Nr. 14 „Alexandru Davila” Piteşti, Şcoala Gimnazială nr. 3 „Nanu Muscel” Câmpulung şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, aduce un omagiu jertfei strămoșilor neamului prin derularea unui proiect educaţional intitulat „Pe urmele înalţilor brazi – eroii patriei”.

Un proiect în cadrul căruia, pe spaţiul verde din vecinătatea Ansamblului Monumental Mateiaş, vor fi plantaţi 30 de puieţi de brad, cu scopul de conştientizare a importanţei implicării în acţiunile de protecţie şi îngrijire a monumentelor şi mormintelor eroilor.

 Fiecare brad va primi, simbolic, numele unui erou muscelean căzut în Primul Război Mondial.

În contextul în care România comemorează centenarul Marii Uniri, proiectul educaţional „PE URMELE ÎNALŢILOR BRAZI – EROII PATRIEI” are misiunea de a transmite elevilor participanţi sentimente de dragoste, de compasiune şi de respect pentru eroii neamului, informaţii istorice legate de participarea Armatei Române la Primul Război Mondial şi detalii despre principalele personalităţi ale epocii respective. Totodată, această manifestare are şi scopul de conştientizare a importanţei implicării în acţiunile de protecţie şi îngrijire a monumentelor şi să consolideze colaborarea între şcoală, muzeu şi comunitate.

Având în vedere faptul că la Ansamblul Monumental Mateiaş vor avea loc ceremonii militare şi religioase, data pentru derularea proiectului educaţional a fost aleasă special şi pentru a le permite elevilor să asiste şi să participe la depunerea de coroane în amintirea jertfelor Armatei Române, alături de administraţia locală, cadre militare şi turişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.