Atât sâmbătă, 10 martie, cât şi duminica, 11 martie, efective de jandarmi din cadrul Detaşamentului 7 Jandarmi Câmpulung au executat acţiuni punctuale, în zona comunelor Bughea de Sus, Lereşti şi Valea Mare – Pravăţ, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul tăierii, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

„În urma verificărilor efectuate la fata locului, jandarmii câmpulungeni au depistat mai multe persoane de sex masculin care sustrăgeau material lemnos din fondul forestier, persoane care au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale pentru sustragerea de material lemnos din fondul forestier, fapte prevăzute de art. 8, alin. 1, lit. b din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sancţionarea contravenţiilor silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 9000 lei. De asemenea, o persoana de sex feminin a fost sancţionata cu amenda contravenţională în valoare de 100 lei pentru refuzul de a da date cu privire la stabilirea identităţii sale, fapta prevăzută de art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61/1991 rep. privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice.

S-a procedat la întocmirea documentelor de constatare conform prevederilor legale în vigoare, iar materialul lemnos (4,5 metri cubi) a fost ridicat de la făptuitori si predat în custodie Ocolului Silvic Câmpulung.”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Argeş.

Foto Jandarmeria Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.