Joi, 23 noiembrie a.c., ora 16.00, în sala mare a primăriei municipiului Câmpulung va avea loc întrunirea publică privind „Strategia de Dezvoltare Locală 2017 – 2023 – GAL Câmpulung Muscel”.

La întâlnire participă în mod special membri fondatori, care au ales să se implice în elaborarea şi punerea în practică a unor strategii de dezvoltare la nivelul comunităţii câmpulungene.

Obiectivul specific al GAL-ului priveşte „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (romă şi non-romă) din oraşe/ municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii romă, prin implementarea de măsuri/ operaţiuni integrate în contextul mecanismului DLRC”.

Din GAL-ul nou înfiinţat putând face parte ONG-uri, asociaţii, inclusiv asociaţii de locatari, fundaţii, furnizori de servicii sociale în condiţiile legii, unităţi de cult etc., cu activitate relevantă în comunitate.

De subliniat că selecţia de parteneri a avut loc anterior, acum fiind o primă întâlnire a membrilor fondatori pentru a fi prezentate rezultatele unui studiu de referinţă, pentru a fi identificate problemele şi găsite posibilele soluţii de rezolvare a problemelor.

Interesant că întâlnirea nu a fost anunţată public, decât prin crearea unui profil, a unei pagini şi a unui grup pe un site de socializare. Nimic însă pe site-ul oficial al primăriei Câmpulung, care are calitatea de partener. Ba, mai mult, Consiliul Local apare ca şi gazdă a evenimentului, în calitate de organizator.

Mai mult de atât, consilierii locali nu au fost încă invitaţi să participe la eveniment, deşi sunt cap de afiş.

Şi totul în condiţiile în care vinerea trecută, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Câmpulung s-a aprobat proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Câmpulung la înfiinţarea Asociaţiei „Grupul de Acţiune Locală Câmpulung Muscel”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.